LEKSIKONI

VEDRI DUH

1. Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemoj imati drugih bogova uz mene: Jasno kao dan. Žena ima svog muža i samo njega.Zaboravite na roditelje, braću, sestre, sestrične, tetke, stričeve i svu bližnju i daljnju rodbinu, a posebice na bilo kakve druge frajere. Ja sam Gospodin, Bog tvoj i amen.

2. Ne spomeni imena Gospodina, Boga svoga, uzalud: Ako ti nešto nije po volji, ako sam te napizdio ili je to učinio netko drugi, nemoj slučajno da čujem kako mi jebeš sve po spisku.Ili da me jebo pas, konj odnosno bilo kakvi pripadnici životinjskog svijeta.Ne zovi me uzalud da idem nešto kupiti ili popraviti.Moje ime spominji samo kad zoveš da je ručak ili večera gotova.

3. Sjeti se da svetkuješ dan Dan Gospodnji: Gospodnji je moj rođendan, svi moji imendani, sve moje godišnjice i obljetnice.Obavezno ih se sjeti i kupi mi neki zgodan poklon (skupocijeni sat, set pozlaćenih kemijskih olovaka i sl.)

4. Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji: Ako sam ja tvoj bog, ona su moji roditelji tvoji roditelji što će reći, poštuj MOJEG oca i majku.Sve što oni kažu ili učine, učine to za tvoje dobro.Ne svađaj se sa mojom starom.

5. Ne ubij: Kad mi se dogodi da te iscipelarim što si sigurno u tom trenutku i zaslužila, nemoj da ti padne na pamet sutradan potegnut nožem ili sačmom na mene.Također obitelj planiram isključivo ja.

6. Ne sagriješi bludno: Nemoj da ti padne na pamet prcanje s drugim frajerima ili ženama.Kao niti pušenje, lizanje ili uopće da misliš o tome. Dok se ševimo možeš misliti samo i jedino na mene. Kakav Brad Pitt i ostala metro gamad.

7. Ne ukradi: Sve što zaradim ja i što zaradiš ti ide u zajednički budžet kojim samo ja upravljam.Nemoj da mi euro ili cent nestane iz tog budžeta bez mog znanja i dopuštenja.

8. Ne reci lažna svjedočanstva na bližnjega svoga: Sve piše. Laž ne toleriram niti pod razno. U laži su kratke noge. Pazi da tvoje doista ne postanu takve.

9. Ne poželi žene ni muža bližnjega svoga: Prcanje kao takvo s bilo kakvih drugim osobama je u potpunosti isključeno kao i želje ili pomisli na to.

10. Ne poželi nikakve stvari bližnjega svoga: Auto je moj, kuća je moja, zajednički budžet je moj, djeca su moja....sve što se tiče našeg zajedničkog života je moje. Nemoj niti pomisliti da bi nešto od toga uzela ili pokušala uzeti.