LEKSIKONI

VEDRI DUH

Kupiti stari auto koji ne radi nedovoljno dobro (samo tako možete iskusiti čari streeat drive-a na pravi način. Jer osjećaj smrti koji visi u zraku čim pređete 60km/h je neprocjenjiv)

Vozite tako 5 god. (upoznat ćete sve neputeve i zemljane putiće kojima i volovi odbijaju da idu, što znači nema murije, nema kazni, nema prihoda - nema rashoda)

U tih 5 god. nikako ne sjedajte za volan trijezni (pristat ćete kupiti babi lijek koji joj je neophodan za život a to je već rizik. U pijanom stanju vozit ćete toliko brzo da nitko neće ni vidjeti da vozite, pa i ako tamo negdje pokidate sva četiri točka a pritom naiđu čuvari reda, reći ćete im da je vozač pobjegao kad ih je vidio. Kada krenu u pravcu koji ste im pokazali zapalit ćete auto da bi ste uklonili dokaze

Nabavite dozvolu (neophodna za dalje vozačko usavršavanje). Pošto nabavite istu zvat ćete društvo na Satt, i onda se nalijete do iznemoglosti. U takvom stanju im ne dozvolite, naravno, da odpješače do kuće. Skretanje pod ručnom obavezno kako biste privukli policiju. Potom insistirajte na mjerenju alkohola u krvi kako biste potvrdili da niste pijani. Slijedi obavezno gubljenje dozvole na 6 mjeseci.

Kupite drugi auto jer ste prethodni zapalili. Al` mora posjedovati kuku za vuču (pošto ste izgubili dozvolu na 6 mjeseci, vraćanje avanturističkom starom sistemu je jedino rešenje. Onda parkiraš ispred bandere, kreneš u rikverc i kada svi u kolima viknu 'stani bandera!' s ponosom ćeš odgovoriti 'ma, opušteno imam kuku').

Usputne nezaobilazne stavke.

a.) kvar prve brzine ( kretanje iz druge)
b.) naglo otkazivanje kočnice (pucanje kočioničkog cilindra)
c.) otkazivanje svjećice (vožnja na tri klipa)
d.) otpadanje zadnjeg branika
e.) otpadanje zadnjeg lonca na auspuhu
f.) kidanje retrovizora
g.) nekoliko cigarnih požara…

Tko kroz ovo ne prođe nema pravo na slijedeće riječi... 'E, ja sam vozio kola'

Posuđeno sa: www.conopljanews.net