LEKSIKONI

VEDRI DUH

Opasne ženske izjave su u pravilu kratke i jasne izjave koje samo iskusni muškarci razumiju onako kako bi trebalo. Ukoliko želite da se sačuvate od žene kada je pri vrhuncu poluprikrivene nervoze i mogućih fatalnih posledica, pažljivo pročitajte sljedećih devet opasnih ženskih izjava, jer u protivnom može doći do neželjenih efekata!

1. Dobro! Ovu riječ žene koriste najčešće da bi završile raspravu kada znaju da su u pravu i žele vas ušutkati.
Napomena: Pazi! "Dobrooo, može!" je izazov, a ne dopuštenje. Nipošto to ne radi!

2. Pet minuta. Ako se sprema za izlazak, pet minuta znači da joj je potrebno još pola sata da bi završila sa spremanjem. Žena će vam uz osmijeh reći - idem do susjede, vraćam se za 5 min. Molim te, miješaj ručak svakih pola sata! Pet minuta zaista i znači pet minuta samo onda kada vam je dala toliko vremena da gledate televiziju prije nego što joj počnete pomagati u kućnim poslovima.

3. Ništa. Ova riječ označava zatišje pred oluju. Ništa sigurno znači nešto. Rasprave koje započinju njenim izgovaranjem ništa, imaju veliku vjerojatnoću da će se završiti velikom frkom, pa bi s muškarac itekako morao čuvati i bojati ove izjave.

4. Slobodno idi. Na ovaj način želi vam kazati "samo pokušaj", a ne da vam i da dopuštenje da to učinite. Ne radite to!

5. U redu. Ovo je jedna od najopasnijih izjava koje žena može uputiti muškarcu. To u redu znači da želi još vremena da bi razmislila na koji način i kada ćete platiti za svoju grešku.

6. Hvala. Žena vam se zahvaljuje, ne dovodite to u pitanje! Samo recite da nema na čemu.
Napomena: Ovako treba postupiti ukoliko se ne zahvali riječima: "Hvala ti mnogo!" - to je čisti sarkazam i ustvari ti se tada nikako ne zahvaljuje. U tom slučaju NEMOJ REĆI "Nema na čemu", jer to povlači sa sobom "Svejedno".

7. Što god ili Svejedno. Ovo je način da vam žena kaže "odj ... i".

8. Ne brini zbog toga, ja ću. Još jedna opasna izjava koja opisuje situaciju na sljedeći način: Ona vas je nešto zamolila da uradite, i to više puta, ali na kraju ipak ona uradi taj posao. Kada je budete pitali što nije u redu, njen odgovor će biti onaj pod rednim brojem tri Ništa!

9. Pogled ispod obrva ili tek Duboki uzdah. Ovo zapravo nije reč, već neverbalna izjava koja je bremenita značenjem. Na ovaj način žena bez izgovaranja jedne jedine riječi stavlja do znanja što misli o temi. Muškarci ovakav pogled najčešće pogrešno protumače, a njegovo značenje je sljedeće: pogled ispod obrva označava da ona misli da ste idiot i pita se zašto troši svoje vrijeme bespotrebno se raspravljajući s vama.