LEKSIKONI

VEDRI DUH

Stvaranje velikog sna ne zahtijeva ništa više energije od stvaranja malog sna. Često je razlika između uspješnih i neuspješnih samo u tome što su uspješne osobe jednostavno sanjale veće snove.

Želim vas potaknuti da ni na koji način ne ograničavate svoju viziju. Neka bude što veća!

U tome vam može pomoći ova vježba, osmišljena kako bi vam pomogla da razjasnite svoju viziju i ono što želite imati, činiti i postati.

Počnite tako što ćete pustiti opuštajuću glazbu i sjesti u ugodno okružje gdje vas neće ometati. Zatim zatvorite oči i zamislite slike vašeg idealnog života, kakav bi bio kada bi mogao biti točno onakav kakvog ga želite u svakoj od slijedećih kategorija:

1. Zamislite svoj idealni posao ili karijeru

Gdje radite? Što radite? S kim radite? Kakve klijente ili kupce imate? Je li to vlastita tvrtka? Koliko zarađujete mjesečno, godišnje? Kakav vam je protok novca? Koliko novca imate ušteđeno i uloženo?

2. Kako vam izgleda dom?

Gdje se nalazi? Kakav ima pogled? Kakvo je dvorište, vrt? Koje su boje zidovi? Kako izgleda namještaj? Vise li slike na zidovima? Prošetajte po svom savršenom domu, obratite pažnju na to kako se osjećate, ima li kakvih zvukova, mirisa?

3. Nakon toga se usredotočite na slobodno vrijeme, vrijeme za razonodu

Što radite s obitelji i prijateljima u slobodno vrijeme? Kojim se hobijima bavite? Na kakve odmore idete? Kako se zabavljate?

4. Odredite idealnu viziju svog tijela i tjelesnog zdravlja

Jeste li zdravi? Vježbate li, jedete li zdravu hranu, pijete li dovoljno vode? Jeste li puni životne snage i energije?

5. Nakon toga prijeđite na idealnu viziju odnosa sa svojim partnerom, djecom, obitelji

Kako izgleda vaš odnos? Pružaju li vam ljubav, potporu, snagu, a vi njima? Tko su vam prijatelji? Kako se zbog tih prijateljstava osjećate? Kakve stvari činite zajedno?

6. Što je s osobnim područjima vašeg života?

Usavršavate li se? Idete li na radionice iz osobnog razvoja? Želite li naučiti strani jezik? Svirate li neki instrument? Pohađate li satove slikanja, fotografije i slično? Putujete li u druge zemlje?

7. Naposljetku se usredotočite na društvo, zajednicu u kojoj živite

Kakve se vrste društvenih djelatnosti odvijaju? Bavite li se dobrotvornim radom? Što činite da biste pomogli drugima i ostavili trag? Koliko često sudjelujete u tim aktivnostima?

Bilo bi idealno da zapišete sve odgovore i svaki dan čitate viziju koju ste zapisali. Dopisujte sve što vam padne napamet tijekom sljedećih dana, svaki detalj. Otkrit ćete da će vizija postajati sve jasnija, snažnija i ostvarljivija. Fokusirajući se na to što želite, počet ćete primjećivati prilike koje vam se ukazuju, a na koje do sada niste obraćali pažnju.

Uživajte u vježbi.