LEKSIKONI

VEDRI DUH

Saznajte nešto više o vašem psihološkom profilu u zavisnosti od toga koje voće najviše volite. Zabavite se i pročitajte što o vama govori psihološki profil. Koliko se može vjerovati karakterizaciji profila na temelju omiljenog voća, sami procijenite, a mi sve ovo vidimo samo kao dio zabave.

Ananas

Brzi ste u odlukama a još brži u izvršavanju. Hrabri ste kad treba mijenjati nešto u karijeri ako vam to donosi prednost. Imate izuzetnu sposobnost organizacije i ne plaši vas obujam i težina postavljenog zadatka. Sigurni ste u sebe, iskreni i pošteni u odnosima s drugima. Ne sklapate lako prijateljstva, ali kad ga jednom sklopite onda je to za cijeli život. Vaš partner je često impresioniran vašim vrijednostima, ali i razočaran vašom nemogućnošću da pokažete svoje raspoloženje.

Papaja

Vi ste zaista neustrašivi i sve što vam život priredi obrćete u svoju korist. Dobro razmislite o svemu što radite. Imate dobar smisao za humor, koji vam, u sprezi s vašom velikodušnošću, osigurava visoko mjesto u srcima ljudi. U poslu ste tip "što na umu to na drumu", i imate dobar nos da prepoznate pravo mjesto u pravo vrijeme. Uživate da upoznajete nove ljude i posjećujete nova mjesta kad god vam se ukaže prilika. Suprotni spol uglavnom privlačite svojim smislom za humor. On je jednostavno šarmantan!

Mango

Osoba koja voli mango je ona na koju možete računati. Imate iskristalizirane ideje i teško je utjecati na vas. Naginjete da budete osoba ekstrema u onome što volite ili ne volite. Težite da situacije držite pod kontrolom. Uživate da budete sudionik u onom što zahtijeva mentalni napor. S partnerom ste kao mače. Prilagođavate ljubav svog života i činite da jačina bude u svemu.

Kokosov orah

Izbor kokosovog oraha pokazuje da ste ozbiljni, promišljeni i studiozni. Iako volite druženja, vrlo ste izbirljivi u izboru prijatelja. Prijateljstva visoko cijenite. Uglavnom ste tvrdoglavi, ali ne i bezumni. Oštroumni, agilni i brze pameti uvijek ste u vrhu ispunjavanja zadataka, posebno u poslu. Vrlo ste lojalan parner i tražite onog s "pameću", dok je strast u drugom planu.

Banana

Vi ste dobrica. Nježni, topli, simpatični, ljubitelj prirode. Često vam nedostaje samopouzdanja, po prirodi ste plašljivi. Ljudi često zloupotrebljavaju vašu ljubaznost i ranjivost. Kod partnera volite i fizičku i mentalnu ljepotu. Vaše su veze vrlo harmonične.

Narandža

Glavna obilježja vaše ličnosti su izdržljivost i jaka volja. Volite raditi sporo i promišljeno, ne plašite se teškog rada. Naginjete stidljivosti, ali ste iskren i pravi prijatelj. Razmišljate estetski. Pažljivo birate partnera i volite svim srcem. Izbjegavate sukobe po svaku cijenu.

Kruška

Kada pomislite da nešto možete uspješno uraditi, pristupite zadatku ali vam se dešava da izgubite entuzijazam s kojim ste počeli. Potrebno vam je da rezultate svojih napora vidite skoro odmah. Volite mentalne stimulacije i rado sudjelujete u raspravama. Neumorni ste, zategnutih živaca i lako vas je uzbuditi. Biti sretan ne znači da je sve savršeno, već da ste odlučili da gledate što se krije ispod nesavršenosti.

Jabuka

Jabuka je omiljeno voće onih koji su ekstravagantni, impulsivni, slobodni, često vrlo temperamentni. Ne znaju sebe baš najbolje organizirati, ali su dobre vođe tima i dobro guraju stvari naprijed. U mnogim situacijama brzo reagiraju. Vole putovanja i zrače šarmom kad su u društvu partnera. Kroz život ih vodi entuzijazam kao rijetko koga drugog.

Oljuštena jabuka

Vi ste skromna, konzervativna osoba koja ponekad zna biti vrlo osejćajna. Pokazujete tendenciju da o svemu dobro razmislite, i teško ulijećete u nepoznanice. Vrlo ste ambiciozni i jako dobri u svemu što zahtijeva detaljan rad ili rad s brojevima. Brzo nalazite greške. Pri izboru partnera rukovodite se intelektom, prije nego izgledom ili strašću. Vrlo ste stidljivi i nelagodno se osjećate kad pokazujete osjećaje.

Breskva

Kao i breskva uživate u svim sokovima života, njegovoj punoći i zrelosti. Prijateljski ste nastrojeni, otvoreni i spremni za razgovor, što vam daje poseban šarm. Spremni ste brzo oprostiti i zaboraviti. Visoko cijenite prijateljstvo. Posjedujete crtu nezavisnosti i ambicije, što vas čini "što na umu to na drumu" osobom. Idealan ste ljubavnik, nježan i strastven, iskren i predan u ljubavi. Ali, ne želite to pokazati u javnosti.

Višnja

Ako vam je omiljeno voće višnja, život vam nije uvijek sladak. Česti usponi i padovi, prvenstveno na poslovnom planu, su česti. Ponekad ustanovite da ste zaradili malo umjesto jako mnogo. Imate bujnu maštu i često ste sudionik u kreativnim aktivnostima. Vrlo ste iskren i odan partner, ali vam je teško pokazati osjećanja. Vaš dom je vaše carstvo i ništa vam nije milije nego da budete okruženi porodicom i svojom voljenom osobom.

Crno grožđe

U biti ste vrlo pristojna osoba, mada vam se desi da izgubite kontrolu i planete, ali se vrlo brzo i umirite. Uživate u ljepoti u svakom pogledu, uključujući i lijepe ljude. Vrlo ste popularni zbog svoje tople, društvene prirode. Uživate u svemu što radite, počevši od načina na koji se oblačite, pa do organiziranja života iz dana u dan. Vaš parner mora biti sličan da bi u potpunosti uživao u svemu što nudite.