LEKSIKONI

VEDRI DUH

Bitna stvar kod pripadnika muškog spola koji su vremenom toliko razgranali stilove i varijacije na ovu temu da bi bili potrebni dani da se svi oni navedu. Međutim kao i kod većine pojava i ova ima svoje glavne stilove, a svaki od njih specifične karakteristike.

Romantičar

Fin, lijepo odgojen momak, djevojkama prilazi na emotivnost (često neuzvraćenu), piše im pjesme i kupuje ruže, često biva uspaljen, slomljenog srca i skoro nikad ništa ne opali.

Kragna tip

Pamet mu nije jača strana, nije ni izgled, a rezultate postiže agresivnošću. Glavni adut mu je "udaranje kragne" jednom rukom djevojci kojoj priđe i koju toliko psihofizički izmori da ona na kraju na sve pristane.

Šmeker

Dobio od majke prirode dobar izgled, solidnu močugu i to se pročulo pa uživa u blagodatima svoje sretne zvijezde. Nema neku žvaku a i ne treba mu, najviše j*** od svih, a rijetko ih odbija. Često njemu prilaze.

Seljačina

Nema ni izgled, ni pamet, ni žvaku, a nije ni pretjerano agresivan. Vadi ga dobra materijalna situacija koju stavlja u prvi plan (to ga i čini Seljačinom) a kakva su vremena to mu polazi za rukom u ovom sustavu vrijednosti, pa se i oni kibiceri pored njega ponekad ogrebu za kreš (nađe se poneka prijateljica).

Pozitivac

Simpatičan, nema neku kintu, nije ni pretjerano pametan, j*** često zahvaljujući prijatnoj naravi i druželjubivosti. Uvijek spreman za akciju i često završi s devojkama za koje nikada ne bi rekli da bi bile sa tipom kao što je on.