LEKSIKONI

VEDRI DUH

Jedan je stariji, iskusni (pametni) muškarac rekao: Što sam stariji, to više poštujem žene starije od 40 godina. Evo nekoliko razloga:

1. Žena starija od 40 godina te nikada neće probuditi usred noći da bi te pitala: O čemu razmišljaš? ...jednostavno je to ne zanima.

2. Kada žena starija od 40 godina ne želi gledati utakmicu, ona ne sjedi pored tebe kukajući. Ona će se zabaviti nečim drugim, nečim za što je raspoložena. Najčešće je to nešto mnogo zanimljivije od utakmice.

3. Žena starija od 40 godina samu sebe dovoljno poznaje da bi znala, tko je, što je, što želi i od koga želi.

4. Samo mali broj žena starijih od 40 godina zanima što ti o njima misliš. Žene starije od 40 zrače ponosom.

5. Rijetko će ti napraviti scenu usred opere ili restorana, ali ako si zaslužio, neće oklijevati da te upuca iz pištolja ako je sigurna da bi mogla proći nekažnjeno.

6. Sa godinama žena postaje vidovita: Ženi starijoj od 40 ne trebaš govoriti o tome što si učinio - ona već zna.

7. Žena starija od 40 izgleda sjajno kada nanese drečavo crveni ruž, što ne možete tvrditi za većinu mlađih žena.

8. Čim muškarac dobije prve bore, za njega je žena starija od 40 daleko seksipilnija od mlađe.

9. Starije žene su iskusnije i otvorenije. One ti kažu pravo u lice kada se ponašaš kao idiot. Nikada se ne moraš pitati na čemu si kod nje.

10. Da, mnogo je razloga zašto poštujem žene starije od 40. Na žalost, obrnuto ne važi... Na svaku sjajnu, inteligentnu, vrelu ženu stariju od 40, dolazi jedan "ostatak nečega" debelog stomaka u žutom šorcu, koji zbog dvadesetdvogodišnje konobarice pravi majmuna od sebe!