PROPISI

VEDRI DUH

 

 

Tko propisuje pravila ponašanja? Odgovor je vremenom mijenjan, a kako je to izgledalo davne 1938. godine? Te davne godine magazin Click Photo-Parade iz Sjedinjenih Američkih Država objavio je (seksistička) pravila za žene:

1. Ne budite sentimentalni i ne pokušavajte ga natjerati da kaže nešto što ne želi, igrajući na kartu emocija. Muškarci ne vole suze, osobito ne na javnim mjestima.

2. Nemojte na retrovizoru popravljati šminku, on je muškarcu potreban tijekom vožnje i užasno ga nervira kada mora okretati glavu da bi vidio što je iza njega.

3. Nemojte sjediti u nepristojnim pozama i nemojte ostavljati dojam da vam je dosadno čak i u slučaju da to stvarno jest tako. Ako već morate žvakati žvakaću gumu (a nije preporučljivo), radite to potiho i zatvorenih usta.

4. Uvijek se odijevajte u svojoj sobi iza zatvorenih vrata kako ga ne bi provocirali. Budite uvijek spremni u dogovoreno vrijeme; nemojte dozvoliti da vas čeka. Kada dođe dočekajte ga s osmijehom.

5. Muškarci ne vole djevojke koje posuđuju maramicu i pritom je još zaprljaju ružem. Šminkajte se u privatnosti, gdje vas on ne može vidjeti.

6. Nemarna žena nije privlačna džentlmenu. Stoga, ne pričajte dok plešete, jer muškarac kada pleše, želi samo plesati.

7. Ako vam je potreban grudnjak, nosite ga. Nemojte podizati suknju i pazite da se čarape kojim slučajem ne bi naborale.

8. Nikada u javnosti nemojte izražavati emocije. Loše je svako otvoreno iskazivanje privrženosti jer muškarca posramljuje i ponižava.

9. Ne čavrljajte s konobarom o tome kako ste se dobro provodili s nekom drugom osobom. Muškarac zaslužuje vašu punu pažnju.

10. Ne razgovarajte o odjeći i nemojte niti pokušavati opisati mu svoju novi haljinu. Udovoljite mu i pričajte samo o onome o čemu on želi.

11. Nemojte previše piti alkohol jer muškarac očekuje da održite dostojanstvo tijekom večeri. Od utjecaja alkohola neke djevojke postanu 'pametne', a druge pak luckaste.

12. Ne budite napadni tijekom razgovora s drugim muškarcem. To u kombinaciji s opijenošću, vjerojatno bi uvjetovalo da vas muškarac nikada više ne nazove!