PROPISI

VEDRI DUH

BOLOVANJA

Više se ne prihvaća "Potvrda o privremenoj nesposobnosti za rad" kao dokaz bolesti. Ako možete stići do doktora, možete stići i na posao.

OPERACIJE

 Operacije su strogo zabranjene. Dok ste zaposleni u poduzeću, potrebujete sve svoje organe. Ne smijete si dopustiti, da vam nekoga od njih operativno odstrane. Zaposlili smo vas cijeloga, zato će se svaki operativni zahvat na vašem tijelu tretirati kao gruba povreda radne discipline.

 

PRAZNICI

 Svaki zaposleni dobiti će rješenje o korištenju 104  praznika godišnje. To su sve  subote i nedjelje.

 

 

 

SMRT ČLANA UŽE OBITELJI

 To nije izgovor da izostanete s posla. Mrtvom rođaku ionako više ne možete pomoći, zato je sav vaš trud uzaludan. U rijetkim slučajevima kada je vaša prisutnost na pogrebu neizostavno potrebna, treba održavanje pogrebnih ceremonija dogovoriti kasno popodne kako  to ne bi uticalo na vašu prisutnost na poslu.

 

SMRT ZAPOSLENIKA

Smrt zaposlenika je prihvatljiva kao opravdanje za izostanak s radnog mjesta, ali uz uvjet da je o tome prethodno izviješten poslodavac - najmanje 14 dana  prije nastupa događaja, kako biste u tom razdoblju mogli pripremiti svog nasljednika za preuzimanje poslova u tijeku.

UPORABA ZAHODA

 Ustanovljeno je da se zaposleni previše vremena zadržavaju na zahodu. Ubuduće će Uprava prirediti raspored korištenja toaletnih prostora po abecednom redu. Na primjer:

Svi zaposleni s prezimenom na A obavljaju svoje potrebe na zahodu u vremenu od 8:00 do 8:20. Svi zaposleni kojima prezime počinje slovom B obavljaju svoje potrebe od 8:20 do 8:40 i tako redom...

Ako u određenom razdoblju ne obavite svoje potrebe na zahodu, morat ćete pričekati slijedeći dan kad opet budete na redu. Osim toga je novom uredbom vrijeme korištenja ograničeno na 3 minute. Po isteku tog vremena oglasit će se alarm, automatski će nestati toaletnog papira, a vrata kabine će se otvoriti.

 

ODMOR ZA RUČAK ILI MARENDU

Mršavim ljudima pripada sat vremena za ručak jer moraju više jesti da bi izgledali zdravi. Ljudima normalne težine pripada 30 min odmora, tako da uspiju održati težinu. Debeli imaju samo 5 minuta vremena, da pojedu pilulu za mršavljenje i popiju  čašu dijetnog napitka.

 

PRAVILA ODIJEVANJA NA RADNOM MJESTU

 Preporučljivo je da se odijevate primjereno svojim prihodima. Postane li razvidno, da nosite skupu odjeću,  poslodavac će iz toga zaključiti da vam je imovno stanje solidno te da za rad ne trebate plaću.

 

 

 

 

PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Svaki je zaposlenik moralno obvezan svojem poduzeću. Poslodavčeva je dužnost da vam ugodi i da vam omogući da se dobro osjećate na radnom mjestu, stoga sva pitanja, komentare, probleme, pritužbe, ljutnje, uznemirenost ili prijedloge u svezi ovog Kolektivnog ugovora trebate izvijestiti drugog poslodavca koji je vezan istim Ugovorom.

Odredbe ovog Ugovora stupaju na snagu čim ih pročitate.