PRIČE

VEDRI DUH

Jednog dana reče muž svojoj ženi: "Nedostaju mi moji roditelji, moja braća i njihova djeca, nisam ih dugo vidio, pozvat ću ih sutra na ručak kod nas". Žena je bezvoljno rekla: "Uzdravlje".

Sljedećeg jutra suprug je otišao na posao i došao je kući nešto ranije nego inače i rekao svojoj ženi: "Moji roditelji će doći za sat vremena. Aaa... gdje je hrana?"

Ona je odgovorila: "Ne, nisam ništa spremila. To su tvoji roditelji, nisu stranci i mogu jesti ono što već ima kod kuće".

Čovjek je na to rekao: " Bog ti oprostio, zašto nisi jučer rekla da nećeš ništa spremati, a za sat vremena će biti tu".

Žena reče: "Onda ih nazovi, ispričaj se i reci im da ne dolaze... To nisu stranci već tvoji roditelji".

Suprug je izašao iz kuće, tužan i zamišljen.

Nakon kratkog vremena oglasilo se zvono na ulazu vrata kuće i žena otvori pa se iznenadi kad ugleda svoje roditelje, svoju braću i njihovu djecu.

Otac je upita: "Gdje ti je muž?"

Ona je odgovorila: "On je maloprije izašao".

Njezin otac je bio iritiran: "Ali tvoj muž je nas jučer pozvao na ručak, a sad nije tu ".

Žena se uznervozila, nazvala je muža i pitala ga ljutito: "Zašto mi nisi rekao da si moje roditelje pozvao na ručak?"

On je odgovorio smirenim tonom: "Moji roditelji su tvoji roditelji, a tvoji roditelji su moji roditelji, za mene nema razlike između njih..."

Žena ga je prekinula uzrujano: "Molim te svrati u neki luksuzniji restoran i donesi im najbolju hranu, jer kod kuće nema ništa što bih im mogla ponuditi."

Suprug je odgovorio opušteno: "Ja sam sad veoma daleko od kuće, to su tvoji roditelji a ne "STRANCI", možeš im ponuditi ono što si mislila mojim roditeljima dati za ručak."