PRIČE

VEDRI DUH

Ovako počinje:

Jednog lijepog dana uleti u jedan mirni samostan neki tip i upita svećenika ima li limun na slamku.

- "Što će ti limun na slamku?", upita svećenik, a tip se uplaši, iskoči kroz prozor, svećenik sa njim ali nije znao se dočekati i slomi se a tip ode. Svećenik se naljuti i prijavi se kod kaskadera da nauči skakati. Nakon godinu dana sačeka on ponovo tipa u samostanu.

- "Imate li limun na slamku?", upita tip.

- "Što će ti limun?", reče svećenik, ovaj se uplaši skoči kroz prozor, svećenik za njim, on doskoči, svećenik doskoči bolje od njega, ali tip sprint na 100 m i ostavi svećenika i pobježe.

Svećenik se naljuti i poče trenirati sprint na 100 m. Bio on olimpijski prvak, predviđali mu veliku karijeru, ali on se vrati u samostan čekajući jednog tipa. Nakon godinu dana slična scena:

Uđe neki tip i upita svećenika ima li limun na slamku, svećenik upita što će mu, ovaj se uplaši, skoči kroz prozor, svećenik za njim, ovaj sprint na 100m, i svećenik još bolje, tip dođe do drveta, popne se na drvo, a svećenik ne zna i tip pobježe. Svećenika to razljuti i prijavi se za planinara. Osvajao on Mont Everest ali nije htio dalje od godinu dana i opet dočeka tipa. Upita ga ono, tip se prepade, skoči kroz prozor, svećenik za njim, ovaj sprint, svećenik još bolje, on se popne na drvo i svećenik za njim, tip skoči sa drveta, svećenik za njim, tip maraton 1000 m, svećenik nema kondicije i snage i tip pobjegne. I tako svećenik ode u maratonce, i nakon godinu opet se nađe na istom mjestu. Imao ponuda da sudjeluje na Olimpijadi ali ne htjede. Dođe tip i upita ga ima li limun na slamku:

- "Što će ti limun na slamku", reče svećenik, ovaj se uplaši i skoči kroz prozor, svećenik za njim, sprint, popne se uz drvo, niz drvo, svećenik sve za njim, maraton na 1000m, svećenik isto i dođoše na liticu, tip skoči a svećenik ne zna skakati i ode... Sad posta skakač, sve uvježbao i ponovo ga dočeka. On kroz prozor, sprint. Uz drvo, niz drvo, maraton, svećenik za njim, dođoše do litice, tip skoči, a svećenik još bolje, tip u vodi a svećenik ne zna plivati i tip pobježe.

Nakon godinu dana, postao svećenik plivač br.1 u svijetu ali ponovo ostade čekati tipa u samostanu. Dođe tip i upita, sve tako i dođoše do litice, tip skoči, svećenik za njim, nastavi plivati a svećenik još bolje, dođoše do obale i svećenik ga napokon uhvati, ali tip karate i prebije svećenika. Nauci svećenik i karate, prebijao on i Van Dama, ali nije htio dalje od godinu i opet sačeka tipa. Dođe on, iskoči kroz prozor, ovaj za njim tamo-vamo i dođoše do obale, tip karate a svećenik isto i prebi ga. Odvede ga svećenik do policije, ali dok je otišao svećenik u WC tip zovne svoje veze i iščupa se iz policije.

Svećenik poludio i sad krenuo sebi sređivati veze. Kad je sve urihtao opet sačeka tipa.

- "Imate li limun na slamku", upita tip.

- "Što će ti limun...", reče svećenik, ovaj kroz prozor, on za njim, sprint, uz brdo, niz brdo, maraton, dođe do litice, skoči, on za njim, nastavi plivati, na obali karate, uhvati ga i prebi ga. Odoše do policije, sad svećenik ima veze i tip završi u zatvoru.

Jednog dana dođe mu svećenik u posjetu i reče:- "Što smo sve preživjeli, možeš li mi sada makar reći što će ti limun na slamku?"

- "Obećaj da nećeš nikome reći!", naredi tip. I sve mu potanko ispriča.

I kako je svećenik obećao sačuvao je tu ispovjed kao ispovjednu tajnu i nikome ju nije rekao, pa ni nama. Tako nismo nikada saznali ČEMU LIMUN NA SLAMKU!