PRIČE

VEDRI DUH

Jedan jadnik bez posla se prijavio za posao u Microsoft kao 'čistač WC školjki'.

Kadrovski direktor ga je primio na razgovor i poslije kratkog testa mu reče:

"Primljeni ste. Ostavite mi Vaš e-mail, tako da Vam mogu poslati ugovor i popis Vaših dužnosti."

On jadnik, zbunjen, odgovori da nema računalo, pa samim tim ni e-mail.

Direktor će na to:

"E pa onda, žao mi je, ako nemate e-mail, virtualno znači da ne postojite, tako da Vas ja ne mogu primiti..."

Siromah, očajan, iziđe iz sjedišta Microsofta, bez ideje što bi mogao raditi i sa samo 10 $ u džepu. Uputi se prema supermarketu i tamo kupi gajbicu s 10 kg jagoda. Za kratko vrijeme, proda sve jagode na komad idući od vrata do vrata i do podne duplira početni kapital. Iznenađen i s entuzijazmom, ponovi istu stvar tri puta i vrati se kući s 60 $.

Tada je shvatio da bi mu taj sistem omogućio da preživi, tako da ga je počeo primjenjivati u kontinuitetu, izlazeći uvijek rano ujutro i vraćajući se kući uvijek kasno navečer. Radeći tako, utrostručavao je i učetverostručavao kapital svakoga dana. Za kratko vrijeme kupi ručnu dvokolicu da bi mogao povećati obujam posla, a kasnije je zamijeni s jednim kamiončićem. Radeći tako, u roku od jedne godine, postade vlasnik male flote vlastitih motornih vozila. Za 5 godina je postao vlasnik jedne od najvećih mreža za distribuciju namirnica u SAD.

I tako, misleći na budućnost obitelji, odluči osigurati svoj život.

Pozvao je brokera kako bi potpisao policu osiguranja. Broker ga na kraju razgovora pita za njegov e-mail da bi mu poslao prospekt osiguranja. Naš čovjek mu odgovori da nema e-mail. "Baš čudno" prokomentirao je broker "Nemate e-mail, a uspjeli ste napraviti imperiju. A zamislite gdje biste bili, da ste ga imali!".

Čovjek se zamisli, pa odgovori: "... u Microsoftu čisteći wc školjke!!!"