PRIČE

VEDRI DUH

Ivana, djevojka koja je tek navršila 19 godina jednog jutra se povjeri majci kako joj menstruacija kasni već dva mjeseca. Vrlo zabrinuta, majka posumnja u najgore. Odlazi u ljekarnu po test trudnoće i rezultat testiranja pokazuje da je Ivana trudna. Majka je izvan sebe, viče, proklinje, plače, "što nisi pazila, tko je ta svinja, želim znati, sad to ideš reči svome ocu"....

Usplakana, Ivana se povlači u svoju sobu. Što da radi? Razmisli i maši se mobitela. Nazove poznati broj i izjada se.

Pola sata kasnije potpuno novi Ferrari se zaustavlja ispred njihove kuće. Vozač izlazi iz kola i zvoni na vratima. Otac otvara vrata kad pred njim dostojanstveni gospodin obučen u vrlo skupo odijelo uz razoružavajući smiješak pozdravlja i predstavlja se, uz napomenu da je došao u vezi Ivaninog problema. Otac ga uvodi u dnevnu sobu gdje već sjede Ivana i njena majka. Bez mnogo okolišanja, gospodin im se obrati:

"Vaša me kći informirala o problemu. Prihvaćam da sam njegov uzrok. Ja se, ipak, ne mogu oženiti s njom zbog moje osobne obiteljske situacije. No, spreman sam preuzeti odgovornost i poduzeti nešto. Budući sam uspješan poduzetnik, moja poslovna situacija mi dopušta da, u slučaju da Ivana namjerava zadržati dijete, pridonesem ublažavanju problema. Ako se rodi djevojčica, prepisat ću joj tri dućana, dva udobna apartmana, vilu na plaži i bankovni račun s 500.000 eura. Ako se rodi dječak, dobit će dvije tvornice, uz 500.000 eura. Ako se rode blizanci, svaki od njih će dobiti tvornicu i 250.000 eura. Ako nekim slučajem dođe do spontanog pobačaja..."

U tom trenutku otac, koji je podozrivo gledao gosta i šutio čitavo vrijeme, rukom zaustavi njegov govor, potapša ga po ramenu i blagim smiješkom popraćeno reče mu: "Jebat ćeš je ponovo!!!"