PRIČE

VEDRI DUH

Lovačko društvo organiziralo lov za svoje članove. Kako je lov trebao potrajati nekoliko dana, rezervirane su im dvokrevetne sobe. Međutim nastao je problem jer nitko nije htio dijeliti sobu s Perom, za koga se znalo da užasno hrče. Konačno su se dogovorili da nije pošteno da jedan te isti sve noći bude s njim, pa će se izmjenjivati.

Poslije prve noći uz Peru, Jozo se ujutro pojavio sav razbarušen i s ogromnim podočnjacima. Ostali su zabrinuto pitali: "Što se desilo?"

Jozo im je ispričao: "Pero je toliko hrkao da nisam mogao ni oka sklopiti. Ništa mi nije preostalo nego sam cijelu noć presjedio u krevetu i samo gledao."

Naredne noći je Marko bio na redu. Ujutro isto - izgledao je strašno blijed, napuhan, jedva se držao na nogama. Pitali su: "Kako je bilo? izgledaš grozno!"

Odgovorio je: "Ljudi, to je stvarno nepodnošljivo. Pero struže kao pila. Cijele noći sam ga samo gledao."

Slično su prošli i ostali.

Onda je na red došao Stipe. Ujutro se pojavio odmoran i čio, uređen i odlično raspoložen. "Dobro jutro!" veselo ih je pozdravio.

Nisu mogli vjerovati svojim očima. Upitali su ga: "Što se dogodilo?"

A Stipe im je onako šeretski namignuvši odgovorio: "Dakle, spremali smo se za spavanje. Prije nego sam legao, prišao sam Peri odostraga, zagrlio ga, dodirnuo ga za guzu uz nježan osmijeh i poljubio za laku noć. Poslije je on cijele noći sjedio i gledao me."