PRIČE

VEDRI DUH

Sretnu se dva prijatelja i u razgovoru Marko spomenu kako ga boli lakat pa će morati otići doktoru.

- Imam prijedlog kako da ne potrošiš mnogo novca na to, odgovori mu prijatelj. U našoj ljekarni nalazi se dijagnostičko računalo. Samo trebaš donijeti uzorak urina i dobiješ dijagnozu s prijedlogom rješenja problema. To traje 10 sekundi i košta samo 50 kuna - što je mnogo, mnogo manje nego posjeta liječniku.

Marko pomisli kako nema što izgubiti, popiša se u bocu i krene u ljekarnu. Nakon što je pronašao kompjuter, ulije sadržaj boce u spremnik, ubaci 50 kuna, a stroj počne ispuštati neke čudne zvukove, dok su se lampice na njemu palile i gasile.

Nakon 10 sekundi računar je isprintao izvještaj:

- Imate teniski lakat. Grijte ga u toploj vodi i izbjegavajte teške poslove... Stanje će se popraviti za dvije nedjelje. Hvala što ste koristili našu uslugu...

Kasnije te večeri, dok je razmišljao kako je nova tehnologija začuđujuća i kako će zauvijek izmijeniti medicinu, Marko je počeo razmišljati o tome može li se kompjuter nekako "zeznuti". Pomiješao je vodu iz slavine, izmet svoga psa i urin svoje žene i kćeri. Na kraju je masturbirao pa čudnoj smjesi dodao i svoju spermu i sve to promućkao.

Marko je požurio u ljekarnu, nestrpljiv da vidi rezultat... Uplatio je 50 kuna, sipao uzorak i čekao rezultat.

Kompjuter je ponovno ispuštao jednake zvukove kao ranije, lampice su se palile i gasile, i nakon nekoliko minuta na papiru je izašao izvještaj:

1. Vaša voda je tvrda. Preporučujemo da koristite omekšivač vode.

2. Vaš pas ima gliste. Dajte mu sredstvo za čišćenje.

3. Vaša kćerka koristi kokain. Pošaljite je na liječenje.

4. Vaša supruga je trudna. Očekuje blizance. Oni nisu vaši... Angažirajte odvjetnika.

5. Ako ne prestanete drkati miška i ne odmaknete se od zida u koji udarate nikada nećete oporaviti lakat.

Hvala što ste koristili naše usluge!