PRIČE

VEDRI DUH

Ponedjeljak
Mama i ja opet ćemo ove godine sami ići kod bake i djeda na selo. Tata je rekao da ima previše posla na radnom mjestu, a mama je ljutito dobacila da je to mjesto kupleraj. Kako sam kasnije u rječniku pronašao da je kupleraj ustvari naziv za javnu kuću, prije spavanja sam došapnuo tati da mi je tek sada jasno zašto on stalno govori da je javni radnik, dok sam ja mislio da je novinar. Umjesto poljupca za laku noć - OPALIO MI JE PLJUSKU!

Utorak
Kad smo putovali vlakom na selo, najveći dio puta sam prospavao. U jednom trenutku sam se probudio i ugledao jednog stričeka kako je zavukao ruku mami pod suknju. Upitah ga što to radi, a on je rekao da traži miša koji se sakrio u rupicu. Htio sam ga i ja potražiti, ali mi je mama onda - OPALILA PLJUSKU!

Srijeda
Na selu je jako lijepo. Igram se, a danas sam shvatio da se i mama još voli igrati kao da je dijete. Slučajno, ušao sam kod susjeda Jožeka u podrum i našao mamu kako kleči na podu i drži u ustima njegovog pimpeka. Objasnila mi je kakva je to igra. Ona je pesek i traži kost koju on sakriva u gaćama. Kada je pronađe mora veselo zalajati i onda je zagristi. I ja sam htio malo da budem pesek, ali sam DOBIO PLJUSKU!

Četvrtak
Sve više učim o poslovima koji se obavljaju na selu. Kad sam iznenada ušao u susjedovu štalu, ugledao sam Jožeka kako sjedi na stolčiću pored krave i navlači je za nekakve velike bijele rukavice koje su visile ispod nje. Pored njega sjedila je mama na podu i navlačila ga za pimpek koji mu virio iz šlica. Objasnili su mi da je to mužnja. Poslije je iz krave poteklo mlijeko, a iz Jožeka nešto što je sličilo na jogurt. Dali su mi da pijem mlijeka, a kada sam zatražio i jogurta DOBIO SAM PLJUSKU!

Petak
Jutros sam poveo susjedovu Baricu koja je dvije godine starija od mene u štalu na mužnju. Izvadio sam pimpeka i rekao joj neka ga pomuze. Prvo mi je rekla da sam prostak, a onda me ipak par puta tako jako povukla za pimpek da su mi suze došle na oči. U taj čas u štalu je ušla njena mama i još mi OPALILA PLJUSKU!

Subota
Mama, susjed Jožek i ja išli smo u šumu brati gljive. Mene su ostavili kod potoka, a oni krenuli dalje. Šuljao sam se za njima i uskoro ugledao Jožeka kako sjedi na jednom panju. Mama je podigla suknju i sjela mu u krilo i onda počela skakati gore-dole. Jako je vrištala pa sam došao pitati da li je nešto boli, ali sam opet DOBIO PLJUSKU!

Nedjelja
U vlaku na povratku kući bilo je jako dosadno sve dok nije došao striček kondukter. Meni je dao svoju mašinicu za bušenje karata da se igram, i rekao da on ide s mamom u susjedni kupe da je malo probuši. Kada su se vratili upitao sam mamu kako ju je to kondukter probušio, a ona mi OPALI PLJUSKU!

Ponedjeljak
U školi smo dobili zadatak da napišemo što smo radili na praznicima, a ja sam samo prepisao svoj dnevnik. Kad ga je pročitala, učiteljica se jako zacrvenila i bez ikakvog objašnjenja ODVALILA MI DVIJE PLJUSKE.

Mislim da to nije baš previše uljudno!