PARODIJE

VEDRI DUH

Promet: Skup djelatnosti pješaka, motornih, zaprežnih i vozila na ljudski pogon, reguliran propisima koji usporavaju brze, ubrzavaju sporije, zaustavljaju one u pokretu, pokreću one zaustavljane, s ciljem da svi stignu tamo gdje su naumili sa velikim zakašnjenjem.

Raskrsnica: Mjesto na kojem se ukrštaju putovi onih kojima se strašno žuri sa onima koji ne znaju voziti. U slučaju velikih prometnih gužvi, prethodno navedenim se pridružuju i oni koji ne znaju kuda idu.

Uzbrdica: Dio puta na kome se obavezno gasi motor osobi koja kreće pod ručnom, a nalazi se neposredno ispred nas, te će nas i udariti kada krene unazad, to jest nizbrdicom.

Ljubav: Osjećaj koji čovjek ima prema automobilu kada ga sam pere nedjeljom ujutro.

Novac: Sve ono što smo dali na kupovinu automobila, benzina, popravke, registraciju, kazne, parkiranje i pranje, a zato što vjerujemo da je to jeftinije i komfornije nego da se vozimo taksijem.

Hodanje: Prilično naporna i skoro zaboravljena fizička radnja koja se mora obavljati kada se auto pokvari, kada ga pauk odnese, kada ga neko zagradi na parkingu ili kada smo vlastito vozilo dali na upotrebu bračnom drugu ili potomku.

Grčki bog brzine: Ode-on.

Tri nepisana pravila ponašanja na cesti su:
1.
2.
3.