PARODIJE

VEDRI DUH

Majka je svoju trogodišnju curicu učila Gospodinovoj molitvi. Nekoliko večeri pred spavanje ponavljala je to za majkom. Jedne noći rekla je da je spremna za solo. Majka je s ponosom slušala dok je pažljivo izgovarala svaku riječ, sve do kraja molitve. "Ne uvedi nas u napast", molila se, "ali dostavi nam e-poštu, Amen."

Žena je pozvala neke ljude na večeru. Za stolom se okrenula svojoj šestogodišnjoj kćeri i rekla: "Želiš li izreći blagoslov?" Djevojčica je odgovorila: "Ne bih znala što bih rekla." "Samo reci ono što si čula da mama govori", odgovorila je majka. Kći je sagnula glavu i rekla: "Gospodine, zašto sam, zaboga, pozvala sve te ljude na večeru?"

Četverogodišnjeg dječaka zamolili su da se zahvali prije božićne večere. Članovi obitelji pognuli su glave u očekivanju. Započeo je svoju molitvu, zahvalivši Bogu na svim svojim prijateljima, imenujući ih jednog po jednog. Zatim je zahvalio Bogu na mami, tati, bratu, sestri, baki, djedu i svim svojim tetama i ujacima. Tada je počeo zahvaljivati Bogu na hrani. Zahvalio se za puretinu, preljev, voćnu salatu, umak od brusnica, pite, kolače ... Zatim je zastao, i svi su čekali-i čekali. Nakon duge šutnje, dečko je podigao pogled prema majci i upitao: "Ako zahvalim Bogu na brokuli, neće li znati da lažem?"

Mali Marko je jednom izmolio: "Dragi Bože, molim te, čuvaj mog tatu i moju mamu i moju sestru i mog brata i mog psića i mene. Oh, molim te, čuvaj se, Bože. Ako ti se nešto dogodi, mi ćemo biti u velikoj zbrci. "

Ivica se loše ponašao i poslan je u svoju sobu. Nakon nekog vremena pojavio se i obavijestio majku da je razmislio, a zatim je izmolio molitvu. "Dobro", rekla je zadovoljna majka. "Ako zamoliš Boga da ti pomogne da se ne ponašaš loše, On će ti pomoći." "Oh, nisam ga zamolio da mi pomogne da se ne ponašam loše", rekao je Ivica. Zamolio sam Ga da ti pomogne da me podneseš."

Čulo se kako se mali Josip moli: "Gospodine, ako me ne možeš učiniti boljim dječakom, ne brini zbog toga. Zaista se dobro provodim u onome što sam i ja!"

Mali je dječak sa majkom molio prije spavanja: "Gospodine, blagoslovi mamu i tatu, i Bože, daj mi novi bicikl !!!" Mama: "Bog nije gluh, sine." Dječak: "Znam, mama, ali baka je u susjednoj sobi i slabo čuje!