PARODIJE

VEDRI DUH

Jednom davno, na rubu velike šume živjela je malena djevojčica. Djevojčica je bila iznimno uredna, vrijedna i sve je slušala…znate priču o Crvenkapici, zar ne?

Znamo, Crvenkapica je izbrbljala vuku o tome kamo ide, što nosi u košarici i zašto je uopće stala pored puta brati cvijeće, kad joj je mama izričito rekla da se ne zaustavlja i ne priča sa strancima. Djevojčica je inače pristojna, poslušna i dobra pa nam jedino ostaje zaključiti da jednostavno nije čula mamine riječi.

Znamo da je vuk popričao s Crvenkapicom i sve saznao - i gdje je bakina trošna kućica, i o sadržaju košarice, a posebno o kolačima koji kao desert dolaze nakon glavnog jela. Znamo da je prečacem otrčao do bakine kuće i da je baka završila u njegovom gladnom trbuhu.

Znamo da je imao plan kako kako se domoći i poželjnog mladog mesa. Jer, proživio je dosta toga i puno je toga znao, pa i pretvarati se da si netko drugi. Znamo da je obukao bakinu spavaćicu i tako prerušen legao u krevet, isčekujući mladu damu da doskakuće šumskim putem. Znao je da dolazi.

No, jednu stvar ipak nije mogao pojmiti. Nije imao pojma da je djed, spremajući se za bakin krevet, popio Viagru ...