IZJAVE

VEDRI DUH

Rijetko se zrakoplovno osoblje trudi učiniti "sigurnosno predavanje" tijekom leta i ostale najave malo zabavnijim. Evo nekoliko stvarnih primjera koji su se čuli ili o kojima se izvještava:

Zrakoplov je polijetao iz zračne luke Kennedy. Nakon što je dosegao ugodnu visinu za krstarenje, kapetan je objavio preko interkoma: "Dame i gospodo, ovdje vaš kapetan. Dobrodošli na let broj 293, bez presjedanja iz New Yorka u Los Angeles. Vrijeme je dobro i stoga , trebali bismo imati ugodan let bez ikakvih događaja. Sada se zavalite i opustite - O, MOJ BOŽE!" Uslijedila je tišina i nakon nekoliko minuta kapetan se vratio na interkom i rekao: "Dame i gospodo, jako mi je žao ako sam vas ranije prestrašio; ali, dok sam pričao, stjuardesa mi je donijela šalicu kave i prolila vruću kavu u moje krilo. Trebali bi mi vidjeti prednji dio hlača!" Putnik u avionu je na to dodao: "Nije to ništa. Trebao bi vidjeti stražnji dio mojih!

Na letu s vrlo "starom" posadom stjuarda, pilot je rekao: "Dame i gospodo, dosegli smo visinu krstarenja i ugasit ćemo svjetla u kabini. Ovo je za vašu udobnost i kako bismo poboljšali izgled vaših stjuardesa ."

I od pilota tijekom njegove poruke dobrodošlice: "Delta airlines je zadovoljan što ima neke od najboljih stjuardesa u ovom poslu. Nažalost, nijedna od njih nije na ovom letu!"

Od zaposlenika Southwest Airlinesa: "Dobrodošli na let Southwest XXX za YYY. Da aktivirate sigurnosni pojas, umetnite metalni jezičak u kopču i čvrsto ga zategnite. Djeluje kao i svaki drugi sigurnosni pojas; i, ako ne znate kako njime upravljati, vjerojatno ne biste trebali izlaziti u javnost bez nadzora."

"Možda postoji 50 načina da napustite svog ljubavnika, ali postoje samo 4 načina da izađete iz ovog aviona."

"U slučaju naglog gubitka tlaka u kabini, maske će se spustiti sa stropa. Prestanite vrištati, zgrabite masku i navucite je preko lica. Ako s vama putuje malo dijete, osigurajte svoju masku prije nego što pomognete s njegovom. Ako putujete s više od jednog malog djeteta, odaberite svoje omiljeno."

"Ako kabina izgubi tlak, maske s kisikom su u gornjem dijelu. Molimo stavite vrećicu preko vlastitih usta i nosa prije nego što pomognete djeci... ili drugim odraslim osobama koje se ponašaju kao djeca."

"Vaši jastuci za sjedala mogu se koristiti za plutanje; i, u slučaju hitnog slijetanja na vodu, molimo vas da veslate do obale i zadržite ih uz naše pohvale."

"Vrijeme na našem odredištu je 50 stupnjeva s malo raskidanih oblaka, ali pokušat ćemo ih popraviti prije nego što stignemo. Hvala vam i zapamtite, nitko ne voli vas ili vaš novac više od Southwest Airlinesa."

"Kad budete izlazili iz zrakoplova, svakako pokupite sve svoje stvari. Sve što ostane iza vas ravnomjerno će se rasporediti među stjuardesama. Molimo vas da ne ostavljate djecu ili supružnike."

Prilikom slijetanja stjuardesa je rekla: "Molimo vas da ponesete sve svoje stvari. Ako namjeravate nešto ostaviti, molimo vas da to bude nešto što bismo željeli imati."

Nakon posebno teškog slijetanja tijekom grmljavinske oluje u Memphisu, stjuardesa na letu Northwest je objavila: "Molim vas! Budite oprezni kada otvarate pretince iznad glave jer se nakon takvog slijetanja sigurno sve pomaknulo. "

Čulo se na Southwest Airlinesu netom nakon vrlo teškog slijetanja u Salt Lake Cityju: Stjuardesa se javila na interkom i rekla: "Bilo je to prilično nezgodno i znam što svi mislite. Ovdje sam da vam kažem da nije bila kriva zrakoplovna tvrtka, nije bila krivnja pilota, nije bila krivnja stjuardese...to je bio asfalt!"

Nakon izuzetno teškog slijetanja, na letu American Airlinesa za Amarillo, Texas, jednog posebno vjetrovitog dana, stjuardesa je rekla: "Dame i gospodo, dobrodošli u Amarillo. Molimo vas da ostanete na svojim sjedalima sa zavezanim pojasevima dok kapetan vozi ono što je ostalo od našeg zrakoplova do izlaza!"

Nakon pravog katastrofalnog slijetanja u Phoenixu, stjuardesa je rekla: "Dame i gospodo, ostanite na svojim sjedalima dok kapetan Crash i posada ne zaustave zrakoplov uz škripu vrata. I kad se dim od guma raziđe i zvona upozorenja utišaju, otvorit ćemo vrata i možete se probiti kroz olupinu do terminala."

Pilot jedne zrakoplovne kompanije napisao je da je na ovom konkretnom letu jako snažno zabio svoj avion u pistu. Zrakoplovna tvrtka imala je politiku prema kojoj je prvi službenik trebao stajati na vratima dok putnici izlaze, nasmiješiti se i uputiti im "Hvala što letite XYZ! zrakoplovnom kompanijom." Rekao je da mu je zbog lošeg slijetanja bilo teško gledati putnike u oči, misleći da će netko imati pametan komentar. Napokon su svi sišli osim malene starice koja je hodala sa štapom. Rekla je: "Sonny, smeta li ti ako te nešto pitam?" "Zašto ne, gospođo", rekao je pilot. "Što je?" Mala starica je rekla: "Jesmo li sletjeli ili su nas oborili?"

prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece