VICEVI

VEDRI DUH

Pita učiteljica učenike, neka nam neko ispriča neki neobičan doživljaj koji je doživio prilikom dolaska u školu.

Ustaje jedna djevojčica i kaže: "Ja sam u putu naišla na predivne leptirice u travi sa kojima sam se igrala, uživala..."

Ustaje druga djevojčica i kaže: "Ja sam vidjela malu pticu, mislim vrapca koji je letio oko mene kao i drugi vrapci..."

Ustaje mali Suljo i kaže: "Ja sam idući u školu začuo u jednom obližnjem šumarku da nešto šuška, drobi suho drveće. Kad sam prišao, imam šta i vidjeti... moj komšija "guzi" moju komšinicu.

Učiteljica vrisnu na Sulju: "Sram da te bude, kakvo je to izražavanje... to je nepristojno izražavanje." Suljo bi da nešto kaže a učiteljica ga poklapa, i usput veli: Ne kaže se bolan Suljo to tako vulgarno, nego: vidjeh kako moj komšija i komšinica vode ljubav, ljubav, Suljoooo."

Sljedećeg dana u isti taj razred dolazi inspektorica i razgovara s učenicima. Da bi učenike malo opustila, upita ih da joj neko ispriča neki neobičan doživljaj prilikom dolaska u školu.

Pa ponovo ustaje ona djevojčica i ponavlja svoju priču: "Ja sam u putu naišla na predivne leptiriće u travi s kojima sam se igrala..."

Nadovezuje se i druga i kaže: "Ja sam vidjela malu pticu, mislim vrapca koji je letio oko mene kao i drugi vrapci..."

Ustaje Suljo i hoće i on nešto ispričati, a učiteljica na njega nasrnu. Veli: "Ne, ne samo ti Suljo." Inspektorica se uključi začuđena što učiteljica ne dopušta učeniku da ispripovijedi svoj doživljaj, pa insistira da Suljo kaže što je htio.

Ohrabren Suljo krenu: "Inspektorice, ja sam idući u školu začuo u jednom obližnjem šumarku da nešto šuška, drobi suho drveće, granje... Kad sam prišao, imam što i vidjeti... moj komšija vodi ljubav s mojom komšinicom.

Na opće iznenađenje svih prisutnih, i učiteljica odahnu... a Suljo će na to: "Inspektorice, ali kad sam ja razgrnuo grmlje ispred sebe da bolje vidim, ugledah kako moj komšija"guzi" moju komšinicu do bola."

prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece