VICEVI

VEDRI DUH

Otišao Mujo na bauštelu u Njemačku. Svaki dan na posao pješke da ne plaća prijevoz. I posreći mu se pa naiđe na neki stari bicikl, ispravan, ali nema sjedala. Pokupi on njega i ponese sobom. Uz malo doplate evo njemu besplatnog prijevoza. Pita on drugare s kojima je radio gdje i kako može kupiti sic za bicikl. Oni mu objasniše gdje i rekoše mu kako se to zove. Ali Mujo ne zna njemački pa kako bi mogao objasniti u trgovini što treba. Zamoli on jednog od drugara da mu napiše na ceduljicu što on to treba kazati. I ovaj to učini..

Uzme Mujo ceduljicu i ode u radnju. Nedugo iza toga eto njega natrag, drži se za obraz i sve nešto psuje.

"Što je Mujo?" pitaše ga iznenađeni jarani, "Što se desilo?"

"Ma strašno nešto. Ja lijepo pito i dobio šamar."

"Pa zašto, ispričaj!"

"Pa evo vako. Otišo ja u radnju, kad tamo jedna lijepa prodavačica. Pogleda m svojim lijepim plavim okicama pa me umilno upita: "Bitte...". "I ja bi tebe" pomislih u sebi, ali samo se onako pomalo glupo iskesim pa joj pružim cedulju. Uzme ljepotica cedulju, pročita je pa mi se nasmiješi, a meni milo. Vidi ona da ne znam jezik pa mi mimikom i rukama nešto želi kazati. Pokazuje na moja usta i na obraz. Ništ' ne razumijem, što obraz i usta?!

Pa kako da joj objasnim što trebam. "Najn, najn ..." - odmahujem ja - "trebam za .." i pokažem joj dio tijela za koji trebam sic. A ona zabezeknuta, odvali mi šamarčinu da je sve zvonilo. Ništ ne razumijem zašto ... i kako cedulja nije bila dovoljna. Nego što si mi ti bolan na cedulju napiso?"

Kad jarani se počeše smijati ko ludi, a pisac mu objasni: "Znaš Mujo, na cedulji je pisalo: Daj mi jedan poljubac."

 

prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece