VICEVI

VEDRI DUH

Umrla Merlin Monro i strpaju nju u pakao. Ona nadigne dreku, kako ona nije za pakao, jer kako je usrećila mnoge ljude, pa ček i jednog državnog predsjednika i tako to. Đavlu dodijalo to sviše slušati pa ti nju posalje kod Sv. Petra koji je bio zadužen za žalbe. Dođe ona Petru i objasni mu svoju situaciju i razloge svoga nezadovoljstva dodijeljenim joj statusom. Posto je Sv. Petar bio jako zauzet i nije imao vremena da detaljno razmotri njen slučaj, predloži on njoj da to urade po kratkom postupku i ona se složi. Dovede on nju do nekog mosta uskog jedva 10 cm a ispod mosta neka provalija ne vidi se dno. Kaže on njoj:

- "Vidiš ovaj most. Tamo na drugoj strani je Raj. Ako uspiješ prijeći most a da ne pomisliš ništa griješno, ideš u raj, a ako pomisliš nešto griješno pašceš u ovu provaliju a dole je pakao i nema ti više povratka."

Pristane Merlinka i krene ona preko mosta a za njom Sv. Petar. Odjednom zapuše nekakva vjetrušina iz pakla, zadiže Merlinki suknji i.... začu se neki tutanj. Okrenu se Merlinka tek za tren da vidi  Sv. Petra kako pada u ponor.