VICEVI

VEDRI DUH

Mladi par nikako da napravi dijete. Žena nikako da zatrudni pa ide od doktora do doktora, ali svaki veli kako je sve u redu s njom, možda je problem u njemu. Ide i on od doktora do doktora, ali i sa njim je sve u redu. Nitko nema objašnjenja što bi to moglo biti.

Jednog dana čuju oni za američkog znanstvenika, doktora, koji navodno čuda radi na tom polju. Oni ni pet ni šest, odmah u avion i preko bare. Stigoše oni kod njega i nekako objasne situaciju, a doktor pokretima zatraži da hoće vidjeti kako to oni vode ljubav. Oni malo sramežljivo počnu i taman se ufurali, kad viče doktor:

- Stop, stooop!!!

Trči on do svog pisaćeg stola, brzo nešto naškraba i preda im neki papirić. Kako ne govore niti razumiju ni riječ engleskog, ni ne pogledaju što na njemu piše. Pa što bi doktor dao, ako ne recept koji rješava njihov problem. Zahvale se doktoru na brzoj usluzi i presretni, ravno na avion, pa kući. Poslije slijetanja - odmah u prvu ljekarnu.

Pitaju ljekarnicu: "Imate li Triteoterol-a?"

- Molim?, začuđeno ih promotri ljekarnica.

Bračni par već nestrpljivo ponovi: "Treba nam Triteoterol!"

- Oprostite, ali ne, nemamo tako nešto. A za što je taj lijek?

Par se zgleda, pa će muž: "Zapravo ... ne znamo ni mi"

- Pa odakle vam onda naziv tog lijeka, podigavši obrve upita ljekarnica.

- Pa ... dao nam čuveni doktor Johnson u Americi. Evo tu je čak zapisao naziv toga lijeka, reče muž i pokaže joj papirić.

Pogleda ljekarnica papirić, pogleda ih i smiješeći se protumači im:

- Znate, tu ne piše Triteoterol, kako vi rekoste, nego 'Try the other hole!' (Probajte u drugu rupu).