VICEVI

VEDRI DUH

Neke američke crkve kontinuirano su imale problema s vjevericama koje su nanosile štetu.

Prezbiterijanska crkva sazvala je sastanak kako bi odlučila što učiniti sa svojim vjevericama. Nakon mnogo molitve i razmatranja, utvrdili su da su vjeverice predodređene da budu tamo i da se ne bi trebale miješati u Božju božansku volju.

U Baptističkoj crkvi vjeverice su se zainteresirale za krstionicu. Starješine su se sastale i odlučile staviti krstionicu na vodeni tobogan i pustiti vjeverice da se utope. Vjevericama se svidio tobogan, instinktivno su znale plivati pa se sljedeći tjedan pojavilo dvostruko više vjeverica.

Episkopalna crkva odlučila je da nisu u mogućnosti ozlijediti bilo koje Božje stvorenje. Stoga su pohvatali svoje vjeverice i pustili ih na slobodu u blizini Baptističke crkve. Dva tjedna kasnije vjeverice su se vratile kad su baptisti skinuli vodeni tobogan.

No Katolička je crkva smislila vrlo kreativnu strategiju. Pokrstili su sve vjeverice i posvetili ih kao članove crkve. Sada ih viđaju samo na Božić i Uskrs.

Iz židovske sinagoge nije se mnogo čulo, ali šuška se da su uzeli jednu mušku vjevericu i obrezali ju. Od tada više nikada nisu vidjeli vjeverice na svom imanju !!!