VICEVI

VEDRI DUH

Zaljubljeni mladi par sprema se za vjenčanje. Muško, pa žensko veče, posljednji provodi prije braka, nešto alkohola i dobro raspoloženje. Sjedoše zajedno u kola, skliska cesta, izmaglica i nađoše se u provaliji. Držeći se za ruke zajedno uzlete na nebo i pravo u Raj.

Stigli oni u Raj, pa pitaju Svetog Petra da li bi se mogli nekako vjenčati, jer se jako vole.

Sveti Petar ih dobro pogleda, promisli pa im reče da se nitko do sada još nije ženio u Raju pa im ne može sa sigurnošću odgovoriti. Ali ako su sigurni da to žele, on će zamoliti Boga da ih primi i sasluša njihovu želju.

Stigoše oni tako pred njega, ispričaju mu sve i kako se vole i kako ih je nesretni slučaj omeo u ispunjenju njihove životne želje. Pomalo začuđen, misli si Bog, misli pa im reče neka sačekaju nekih pet godina i da mu se onda jave.

Nakon pet godina, oni dođu ponovo pred Boga, no on im odgovori da im još ne može ispuniti želju, pa da moraju pričekati još pet godina i da će ih tada sigurno vjenčati.

I tako prođe još pet godina i dođu oni opet pred, Boga i on im sav ozaren priopći:

- Može! Bit će vjenčanja, ja častim sve!

I prođe prekrasna svadba, prvi puta u Raju. Veselje, đakonije na stolu, glazba anđela i svećenik koji je vodio ceremoniju.

No, i u Raju brak prolazi svoje probleme i nakon nekih godinu dana u braku su se počeli svađati. Netrpeljivosti je porasla do razine da odlučiše da se razvedu.

Odoše oni  opet kod Boga sa zahtjevom da se razvedu.

Bog će na to ljutito:

- Što vi mislite da sam ja servis za vjenčavanje i razvode!!! Ta trebalo mi je deset godina da nađem popa u Raju...a što mislite koliko će mi trebati da nađem advokata?!!!