VICEVI

VEDRI DUH

Lala je otišao na godišnji odmor na more. Pošto nije znao plivati, odlazio je u vrijeme kada je bilo malo kupača, i na puste plaže.

Naravno, tako zmotan, zaboravio je ponijeti svoje kupaće gaćice. Došavši na plažu osvrtao se oko sebe gledajući da li je doista sam. Tada je pored jednog kamena odložio svoju odjeću. Skinuvši se gol, počeo se praćakati po plićaku. Kada se nakupao, odluči izaći i u tom trenutku ima što i vidjeti.

Lijepa mlada djevojka naslonila se na kamen gdje je ostavio svoju odjeću. Zadubljeno je čitala knjigu.

Naš se Lala našao u nezavidnoj situaciji. Ideja da bi morao izaći gol golcat pred takvom lijepom djevojkom, učinila je da je po plićaku frenetično rukama nešto pokušavao pronaći pod morem, neki papir, list ili bilo što, što bi zaklonilo njegovo međunožje. I u tom paničnom traženju najednom uhvati nešto tvrdo. Uhvatio je dršku neke stare odbačene tave.

Sav sretan izlazi iz vode držeći tavu za dršku i pokrivajući inkriminirano mjesto na njegovom tijelu.

Polako priđe djevojci i kaže joj da je došao po svoju odjeću. Djevojka ga ovlaš i nezainteresirano pogleda i kaže neka samo izvoli, te nezainteresirano nastavi čitati svoju knjigu.

E, Lala ne bi bio Lala, da sad u svojoj relativnoj sigurnosti, nije mogao odoliti da zašarmira djevojku.

Te započne s pitanjem što to ona čita. Ona, vidno se dosađujući, da bi ga se riješila, odgovori da je ona studentica psihologije i da uči za ispit. A Lala da bi se pokazao kako on zna o čemu se radi, upita je: "Jelte, psihologija je ono kada vi možete pogoditi što drugi misle".

Djevojka, zakolutavši očima, tek da ga se riješi, odgovori da jest. Ali, Lala se ne da pa nastavlja, pokušavajući i dalje šarmirati dotičnu damu, te ju upita: "A da li vi možete pogoditi što ja sada mislim?"

Ona već potpuno iznervirana mu odgovara:"Da, znam".

-"Pa recite mi molim vas!"

Ona se okrene prema njemu, odloži knjigu i kaže: "Dragi gospodine vi sada sasvim sigurno mislite da ova tava ima dno!"