VICEVI

VEDRI DUH

Oženio se Crnogorac i prođe neko vrijeme, zgodna žena nikako da ostane trudna. Gleduju ga ispod oka u selu, prođe pet godina, nema bebe, a ženu bi svako želio... Izmisli on neki posao u Beogradu, pokupi ženu, na vlak, pa pravac za Beograd. Dođu oni na VMA, urade sve testove, ispostavi se da on ne može imati djecu.

Sjednu na vlak, krenu kući, mrtva tišina u kupeu, razmišlja on, živ nije, ne bi da se vrati u selo, gotov je kada saznaju da je neplodan... U neka doba, ulazi student u kupe i sjede, otvori knjigu i poče čitati. Gleda ga nesretni Crnogorac, ljepuškast student, zbraja u glavi 1 i 1... i na kraju ga upita:

- Je li jado, da te pitam nešto?

- Pitajte

- Je li ti se sviđa moja žena?

- Izvinite, kakvo je to pitanje?

- Alo budalo, lijepo te pitam, je li ti se sviđa moja žena?

- Pa, kad tako pitate... sviđa mi se

- A je li bi je kresnuo?

- Gospodine...

- Alo, lijepo te pitam!

- Pa bih...

- Hajde ja ću sad da izađem, i čuvam stražu, a ti odradi posao.

Izađe Crnogorac napolje, čuva stražu, student obavi posao, vrati se Crnogorac u kupe, nastavi se putovanje u tišini, a ovaj i dalje razmišlja... Da li je "ubo" student iz prve ili nije... Pita ga opet:

- A jel bi kresnuo moju ženu još jednom?

- Pa, ako smijem, ja bih!

Opet Crnogorac izađe, pričuva stražu, student ponovo odradi posao. Vrati se Crnogorac u kupe, već ulaze u Crnu Goru, konta on... nek ide život, daj da potvrdimo još jednom, treća - sreća. Kaže studentu:

- Ajde još jednom, ja te častim 100 eura i da se razilazimo!

- Ne mogu...

- Što ne možeš jado, ja sam u tvojim godinama mogao 5 puta za veče!?!

- Ne mogu gospodine, nemam više kondoma...