VICEVI

VEDRI DUH

Plavuša se zaželjela kućnih ljubimaca pa uđe u jednu trgovinu sa životinjama. Pregleda kaveze s mačićima i psićima, akavarije s ribicama ... No, za oko joj zapne žabac u kutiji na kojoj piše "žablji seks!" 300kuna!

Prisjeti se da je čitala o afrodizijačkim svojstvima ekstrakta žaba, ali ne i da to žabac radi. Valja probati. Zgodno. Raspita se kod trgovca koja su jamstva za ispravnost ponude. A on joj objasni: "Uz žabu dobijete i upute. Ako ne budete zadovoljni, vraćamo novac!"

Plavuša kao u povjerenju prišapne trgovcu za pultom: "Uzimam."

Trgovac joj zapakira žabu, a uz nju priloži i papir s uputama te upozori: "Pažljivo slijedite upute."

Djevojka klimne glavom i žurno ode kući.

Odmah po dolasku, odloži žabu pa s papirića pročita redoslijed radnji:

1. Istuširajte se.
2. Namirišite se najboljim parfemom.
3. Obucite seksi rublje.
4. Lezite na krevet i postavite žapca na pravo mjesto.

Sve je postupno i učinila - topli tuš, njezin najfiniji parfem, crno seksi rublje ... Postavila je i žapca kako je zapisano, ali ništa, ništa se nije dogodilo!

Razočarana, ali i ljuta, misleći kako je prevarena, još jednom pročita upute i opazi u donjem kutu listića poruku: "Ako imate nekih problema, nazovite trgovinu."

Nazove ona i objasni problem, a muški glas joj odgovori: "Odmah dolazim."

Nakon deset minuta zvonce na ulaznim vratima. Uđe trgovac koji joj je prodao žabu i plavuša mu objasni: "Vidite, napravila sam sve kao što piše u uputama, ali ta prokleta životinja samo sjedi i ništa ne radi."

Muškarac sav zabrinut digne žapca, pogleda ga pravo u oči i ozbiljnim glasom mu zaprijeti: "A sad me dobro slušaj! Ovo ti je posljednji put da ti ja pokazujem!"