PROPISI

VEDRI DUH

Poznato je od davnina da naš narod voli da se provlači kroz zakonske rupe, iglene uši i da buši gdje burgija neće. Ili smo nacija potpunih nesposobnjakovića ili nam je pravni i ekonomski sistem toliko nebulozan, da na kraju sve se mora raditi mimo njega. Tako smo navikli da u svemu probamo proći besplatno, a Vlada nam, s druge strane, pokušava naplatiti sve moguće i nemoguće, po sistemu APP (Ako prođe, prošlo je).

Sirota Vlada je zato naučila da od sirote raje otima za svoje potrebe, da nas cijedi i istresa iz gaća, jer se novi Audi neće sam roditi, niti bazen nastati prirodnim putem. Tako na primjer, ako odbijete da platite za uslugu gradskog prijevoza, koji nam omogućava da svakoga dana izađemo malo iz svoje tijesne kože i iskusimo kako je to biti džak krumpira, tele, svinja ili slanina u pušnici, dok jurite da zaradite za cigarete, alkohol, kruh i struju, bit ćete zapisani u crni tefter prekršaja.

Da bismo našoj Vladi olakšali posao, navodimo ovdje još neke stavke koje bi mogle da se uvrste u prekršaje i kao takve (dakako, novčano) sankcioniraju.

1. Seks kraći od 5 minuta. To nije seks, to je obično drndanje!

2. Pisanje velikim slovima (caps lock) na društvenim mrežama. Sa samo dva klika miša možete podesiti svoja slovca (font) na normalnu veličinu i oblik i prestati vrištati slučajnim skrolerima u oči sa svojih statusa. S tim u vezi je i zloupotreba ili potpuni izostanak znakova interpunkcije, od koga se nesretni čitatelj još više isprepada i zbuni pročitanim.

3. Chatovanje preko mobilnog aparata u društvu. Ako ti je dosadno idi u svoja četiri zida, pa tamo chatuj.

4. Pokretanje i provođenje revolucije samo na društvenim mrežama.

5. Puštanje turbo folka tako da ga i drugi mogu čuti. Ovo trajno oštećuje sluh i um i sasušuje moždanu masu.

6. Glasno negodovanje, komentiranje, a nerijetko i pljuvanje na izgled slučajnih prolaznika na ulici, u prijevozu, samoposluzi i td. Onemogućavanje sugrađanima da spokojno šetaju ulicama kakvi god žele i s kim god žele.

7. Ostavljanje smeća ispred vrata stana. Znači nije lijepo, skupljaju nam se klošari...

8. Prekapanje po kantama za otpad i uzimanje sirovina namijenjenih recikliranju.

9. Stavljanje kontejnera na parking mjesto i zauzimanje dva parking mjesta prilikom parkiranja. Jesi lud? I Nisi sam na svijetu!

10. Guranje u redovima, podmetanje sitne djece kako bi se nešto obavilo preko reda i sl.

11. Iznuđivanje niže cijene usluga vađenjem na bolesno dijete ili gladna usta.

12. Poskupljenje paprika i rajčica usred sezone spremanja zimnice i to u danima kada stižu plaće i mirovine.

13. Neobilježavanje GMO proizvoda.

14. Probni rad duži od tjedan dana. Pa jel ti ja trebam raditi tu za džabe mjesec dana, a onda da naprasno odlučiš kako ipak nisi zadovoljan, pa onda uzmeš drugu budalu da ti radi za dž... i tako do sudnjeg dana, tebi kuna po kuna, kuća, kola, ljetovanja, zimovanja, a meni noge u lavoru!!?

15. Zahtijevanje od zaposlenog da bude čistačica, kave kuvarica, tajnica, kurir, vozač, prodavač, knjigovođa, advertajzing menadžer i skladištar, otirač, seks rob, vreća za udaranje u okviru jedne plaće.

16. Neplaćanje prekovremenog rada i primoravanje na isti pod nepisanom prijetnjom otkaza.

17. Dolazak na posao pod gripom, ili ne daj Bože onim zločestim virusom.

18. Odbijanje pružanja liječničke pomoći "izgubljenim slučajevima".

prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece