PRIČE

VEDRI DUH

Ušao neki čovjek odjeven kao kauboj u bar, sjeda za šank i naruči piće. U ovom kraju kauboj nije uobičajene pojava pa njegovo prisustvo izaziva radosnalost ostalih. Prilazi mu tako mlada dama, sjeda pored njega, naručuje piće i započinje razgovor:

- Reci mi molim te - po odijelu bih rekla da si kauboj, ali jesi li ti stvarno pravi kauboj?

Kauboj je samo odmjeri onako preko ruba čaše. Zgodna mačka nema šta, pa zašto da malo ne porazgovara s njom.

- Nije odijelo sve što čini čovjeka, zar ne. Pa vidi, cijeli život provodim na ranču, jašim konje, žigošem stoku i radim ostale poslove na ranču na kojem živim. Dakle, mislim da sam ja uistinu kauboj. Zar ne? - zaključi on smiješeći se. Želeći nastaviti konverzaciju upita je a što je ona, čime se bavi, pa se nemalo iznenadi kad ona počne:

- Ja sam lezbijka.

- Lezbijka? Što vam to znači?

- Po cijeli dan mislim na žene, kada se probudim mislim na njih, kada se tuširam, kada gledam TV, što god da radim stalno mislim na žene - objasni mu djevojka.

Od trenutka njegovog ulaska u bar gosti su nekako utihnuli prisluškujući razgovor. Nekoliko trenutaka kasnije pridružuje im se i neki mladić koji sjeda za šank do kauboja i upita ga:

- Oprostite na indiskreciji, ali jeste li vi stvaaarno pravi kauboj?

Kauboj otpi gutljaj svoga pića, slegne ramenima pa odvrati mladiću: "Znate mladiću, do prije nekoliko trenutaka sam mislio da jesam, ali upravo sam doznao da sam lezbijka.