PRIČE

VEDRI DUH

Hurraaaa, dobila sam vozačku dozvolu! Napokon mogu voziti svoj auto, bez da mi instruktor stalno ponavlja: "Pazi! Krivi smjer. Pazi pješak!"... i slično. Uopće ne razumijem kako sam ga podnosila dvije godine, kakvo zanovijetalo!

8. ožujka

Autoškola je priredila veliku proslavu, jer sam položila vozački. Instruktori su bili stvarno ganuti. Jedan je čak rekao da će platiti misu za mene. Čini mi se da je jedan od njih imao suze u očima, a jedan je rekao da će se radi mene od sreće napiti. Jako ljubazni ljudi, ali nekako mi se čini da moja vozačka nije toliko bitna za tolika pretjerivanja.

12. ožujka

Kupila sam svoj crveni automobil! Nažalost sam ga morala ostaviti u salonu da mi zamijene zadnji blatobran jer sam ubacila u rikverc umjesto u prvu. Nemam prakse... tek jedan tjedan vozim.

14. ožujka

I konačno, moj auto je tu! Bila sam tako zadovoljna da sam se odlučila još malo provozati. Vjerojatno su i drugi imali istu ideju, jer je iza mene odjednom bilo puno auta. Trubili su kao ludi... vjerojatno je to bila svadbena kolona, pa sam im se i ja pridružila i smanjila brzinu sa 15 na 10 km na sat. Vjerojatno im se to svidjelo, jer su počeli još jače trubiti..

22. ožujka

Moji susjedi su baš super. Napisali su veliki natpis "PAZI, KOMŠINICA VOZI !!" i dali su mi najveće parkirno mesto, a djeci su zabranili da se igraju dok ja ne parkiram. Pretpostavljam, samo zato kako mi ne bi smetali. Kako su to dobri ljudi ..!!

30. ožujka

Drugi vozači oko mene stalno trube, mašu mi i pokazuju nekakve znakove. Mislim da je to vrlo ljubazno, ali je opasno. Neki tip mi je nešto govorio, ali ga nisam razumjela, jer nisam našla dugme za otvaranje prozora i umalo sam pogodila pješaka. Dobro je da sam vozila svojom standardnom brzinom... 15 na sat.

10. travnja

Malo su čudni ti vozači. Ne samo da stalno mašu, nego stalno i viču. Nikako da saznam šta hoće, jer još uvijek nisam našla dugme za otvaranje prozora... Možda mi žele dati nekakve korisne informacije ? Mislim da je tako, jer sam čula jednog kada je rekao: "Idi kući, idi!". Nevjerojatno! Kako je znao da upravo vozim kući!? Kad nađem dugme za otvaranje prozora, biće mi malo jasnije što mi to pokušavaju reći...

19. travnja

Noću je grad vrlo slabo osvijetljen. Danas sam prvi put izašla napolje noću, pa sam morala stalno imati upaljena duga svjetla da bih uopće nešto vidjela. Izgleda da su se i ostali vozači, koji su vozili u susret, slagali sa mnom, jer su i oni odmah palili duga svetla. Jedino što ne razumijem, zašto su i trubili!? Možda da prestraše i potjeraju pse ili mačke s puta? Kakvi čudaci!!!

26. travnja

Danas sam imala prometnu nezgodu. Ušla sam na kružni tok, a kako je bilo puno automobila (nisam sklona pretjerivanju, ali bilo ih je najmanje četiri), nikako nisam mogla izaći. Kružila sam i kružila, tražila mogućnost za izlazak. Od kruženja mi se tako zavrtjelo u glavi da sam udarila u spomenik na sredini kružnog toka.. Stvarno bi morali ograničiti vožnju u kružnom toku, na samo jedan automobil !

3. svibnja

Nesreća me drži i drži. Danas sam išla po auto u garažu, a kad sam izlazila na put, promašila sam pedalu te pritisnula gas umjesto kočnice. Pogodila sam prolazeći auto te mu razbila cijelu desnu stranu. To je bila čista slučajnost da sam udarila upravo mog instruktora vožnje. Dobar čovjek... izvan svake sumnje.. Ja sam stalno ponavljala da sam ja kriva, ali on je neprestano ponavljao držeći se za glavu: "Oprosti mi Bože, molim te !.... Oprosti mi Bože, molim te !"