PRIČE

VEDRI DUH

Odlučila sveta bića provesti jedno nedjeljno popodne u razbibrizi. Odlučiše se za sportske aktivnost pa zaigraju tako u blizini nekog jezera golf Mojsije, Isus i neki djedica sa sijedom bradom.

Prvi udara Mojsije, namjesti se, udari lopticu i ona padne u jezero. Budući je on Mojsije, prisjećajući se bijega iz Egipta preko Crvenog mora, on zabije štap na obali jezera, voda se razmakne, on lagano došeta do loptice i pospremi je u rupu iz drugog udarca.

Sada dođe Isus. Udari lopticu, ona padne u jezero, no ostane na površini. A Isus ko Isus, baš kao i na Galilejskom jezeru, lagano došeta površinom vode i pospremi lopticu u rupu iz druge.

Sad je na redu starčić. Kresne on lopticu, ona pada u jezero ali tik iznad površine iskoči riba i proguta ju. Međutim, prije nego je pala nazad u vodu iz zraka doleti galeb i proguta nju, poleti potom uvis i tik iznad rupe povrati lopticu a loptica upadne pravo u rupu već iz prvog pokušaja.

Pobune se ostala dvojca, pa namršti se Isus i priđe starčiću: "Tata, tata pa došli smo igrat za ozbiljno, a ne ovdje izvodit vragolije."