PRIČE

VEDRI DUH

Jedan čovjek ima njemačkog ovčara kojem je vrlo privržen. Njegov susjed ima jednog bijelog kunića kojeg drži u kavezu na terasi ispred kuće.

Vlasnik ovčara se vrati jedne večeri s posla i ostane kao skamenjen: njegov pas među zubima drži bijelog kunića. Izdere se na psa i uzme kunića iz njegovih zubiju. Kunić je u lošem stanju, ne mrda se, sav je prljav od zemlje, ali na svu sreću ne krvari. Čovjek ga dobro očisti, počešlja mu dlaku i kunić izgleda kao nov, osim što se ne miče. Preskoči susjedovu ogradu i odnese kunića u njegov kavez na terasi.

Sutradan nakon povratka iz ureda vidi ispred susjedove kuće ambulantna kola hitne pomoći. Kako su uvijek bili u dobrosusjedskim odnosima, pozvoni na njegova vrati da vidi u čemu je problem. Vrata otvori susjeda:

- Dobro večer gospođo. Oprostite na smetnji, ali sam vidio hitnu pomoć pa sam pomislio da možda mogu pomoći. U čemu je problem?

- Hvala vam, ljubazni ste kao i uvijek. Moj suprug je doživio srčani napad.

- Kako to?

- Znate da je jako volio našeg kunića i jako je patio kada je kunić uginuo prije dva dana. Zakopao ga je u vrtu. Potpuno ga je slomilo kada ga je jutros našao u njegovom kavezu.