PRIČE

VEDRI DUH

Ne mogavši više izdržati od glavobolje, čovjek ode kod liječnika. Ispriča mu svoju dugačku povijest migrene od koje pati već 15 godina. Otkrije i da je probao sve uobičajene lijekove i procedure, ali mu ništa nije pomoglo.

Doktor pregleda pacijenta, razmisli malo i klimajući potvrdno glavom reče mu:

"Da, da. Razumijem vašu bol. Znate i ja patim od migrene i savjet koji vam mogu dati nije s fakulteta koji sam završio, niti iz stručnih knjiga koje sam pročitao. Kada mi dođe migrena ja odem doma, napunim kadu vrućom vodom i ostanem unutra sat vremena. Zatim mi supruga prođe sa spužvom umočenom u što topliju vodu po čelu. I tako nekoliko puta. Nakon toga odvedem suprugu u spavaću sobu i vodimo ljubav. Gotovo uvijek mi glavobolja odmah prođe. Probajte i vi isti postupak i dođite kod mene za mjesec dana."

Pacijent se zahvali i ode. Nakon mjesec dana eto ga ponovo kod doktora.

"Spasili ste me", oduševljeno će pacijent. "Vaš recept odlično djeluje. Evo nakon 15 godina u samo mjesec dana vaše terapije sam se konačno riješio migrene."

Doktor se samo smješka. "Pa znate ... i iskustvo ima svoju ulogu."

Pacijent još jednom zahvali, a na izlasku iz ordinacije zastane.

"Oprostite, skoro sam zaboravio", doda on. "Htio sam vam uputiti svoje komplimente i na uređenje vaše kuće. Doista je prekrasna."