PRIČE

VEDRI DUH

Jedan čovjek je primijetio da mu žena više ne čuje onako dobro kako je prije čula. Kad god bi ju nešto upitao, najčešće nije više dobivao odgovora. Pomislio je da bi joj možda bili od pomoći slušni aparati. No nije znao kako da joj to kaže, a da se ona ne uvrijedi. Odlučio je pozvati njihovog kućnog liječnika i s njim porazgovarati na tu temu.

Doktor mu je rekao za vrlo jednostavan test koji će primijeniti na ženi da bi on mogao precizirati o kakvom gubitku sluha se radi.

"Ovako ćeš uraditi", rekao je liječnik, "odmakni se od nje deset metara i tonom normalnog razgovora obrati joj se da vidiš da li će te čuti. Ako te ne čuje, priđi joj 2 metra bliže pa joj se opet obrati istim riječima. I sve joj se tako približavaj po dva metra dok ne dobiješ odgovor od nje."

To veče, žena je bila u kuhinji spremajući večeru, a muž je bio u dnevnom boravku. Muž reče sebi: "OK, sad sam otprilike deset metara udaljen od nje. Baš da vidim što će se dogoditi."

Normalnim tonom joj se obrati: "Draga, što ima za večeru?"

Nema odgovora!

On se približi za dva metra u pravcu kuhinje i ponovi opet normalnim tonom: "Draga, što ima za večeru?"

I dalje nema odgovora.

Približi se još za dva metra i ponovi isto. Opet bez odgovora. Došao je već do vrata kuhinje…"Draga, što ima za večeru?"

Opet bez odgovora.

Dođe joj do iza leđa i opet ponovi: "Draga, što ima za večeru?"

"O bože dragi!!!……pa po peti put ti već govorim, piletina i krumpir. Što je to s tobom?!!!"