PRIČE

VEDRI DUH

NEW YORK - Učitelj u javnoj školi uhićen je danas u međunarodnoj zračnoj luci John F Kennedy dok se pokušavao ukrcati na let dok je posjedovao ravnalo, trokut, kutomjer, šiber i kalkulator. Na jutarnjoj konferenciji za novinare, državni odvjetnik John Ashcroft rekao je kako vjeruje da je čovjek član zloglasnog terorističkog pokreta Al-gebra. Nije identificirao čovjeka, kojeg je FBI optužio za nošenje oružja za poučavanje matematike, ali je dodao:

"Al-gebra je problem za nas", rekao je Ashcroft. "Oni žele rješenja sredstvima i ekstremima, a ponekad idu na tangente u potrazi za apsolutnom vrijednošću. Koriste tajne šifrirane nazive poput "x" i "y" a sebe nazivaju" nepoznanicama ". Mi smo, međutim, utvrdili da pripadaju pod zajednički nazivnik organizacije srednje osi s koordinatama u svakoj zemlji.

Kao što je grčki ljubavnik Isosceles govorio: "U svakom trokutu postoje 3 strane."

Dodatak: Na pitanje da komentira uhićenje, predsjednik Bush je rekao: "Da je Bog htio da imamo bolje instrukcije iz matematičkog oružja, dao bi nam više prstiju na rukama i nogama." Pomoćnici Bijele kuće rekli su novinarima da se ne mogu sjetiti inteligentnije ili dublje izjave predsjednika.