PRIČE

VEDRI DUH

Žena umire nakon duge bolesti i nađe se na nebeskim bisernim vratima. Dok viri unutra, vidi ljude koje je poznavala iz svog života na zemlji kako uživaju, smiju se i izgledaju prilično sretno. Upravo tada dolazi sv. Petar i ona ga pita:

"Je li ovo raj? Kako mogu ući kroz ova vrata?"

Sveti Petar odgovara: "Da, ovo je raj. Sve što trebate učiniti je napisati jednu riječ za mene i moći ćete ući."

"Koju riječ?", Pita ona. "Molim te reci mi!"

"Napiši LJUBAV" i možete ući, odgovorio je sveti Petar.

S olakšanjem, ona pravilno ispiše riječ, a sveti Petar joj otvara vrata.

Nakon što je neko vrijeme bila na nebu, ženi je postalo prilično ugodno i sretno, ali svejedno joj je nedostajao voljeni suprug kojeg je ostavila na zemlji. Kao dodatni način služenja, ona traži da postane pomoćnica svetog Petra, zajedno s drugima koji pozdravljaju pridošlice na nebu i uvode ih kroz biserna vrata.

Zamislite njezino iznenađenje jednog dana kad se njezin suprug pojavio na vratima.

"Dragi! Mislila sam da nikad nećeš doći ovdje", kaže ona u znak pozdrava. "Tako si mi nedostajao ... reci mi, što si radio sve ovo vrijeme? Je li ti bilo teško nakon što sam otišla?"

Dobro je pogledavši, suprug joj odgovori: "Pa, i meni je lijepo vidjeti tebe! Da, bio sam poprilično zauzet. Bilo mi je jako žao kad si otišla, ali prilično me privukla ona simpatična medicinska sestra koja ti je pomagala kroz posljednje dane, a mi smo na kraju se vjenčali nekoliko mjeseci nakon tvoje smrti. A onda - onda sam dobio na lutriji! Možeš li zamisliti? Uspio sam kupiti veliku palaču, novi automobil, povukao se s posla i moja nova supruga i ja putovali smo svijetom i imali smo sjajan život. Bili smo na odmoru na grčkim otocima ... Ali, dok sam skijao na vodi, skija mi je pala i udarila me u glavu ... pa, evo me! Žao mi je što sam je napustio zemlju, ali stvarno je lijepo vidjeti te opet. Bože, izgleda tako lijepo tamo. Je li ovo nebo? "

Žena ga je pogledala, slatko se nasmiješila i kaže: "Pa zamisli to! Tako si mi nedostajao i nadala se da sam i ja tebi nedostajala ... ali, pa, valjda život ide dalje - zar ne?"

"Točno!", Rekao je. "Pa, reci mi ... kako ti se sviđa nebo? Nisam ni sanjao da ću doći ovdje. Je li lako ući?"

"Oh, da", odgovorila je. "Sve što trebaš je ispravno napisati riječi koja otvaraju ova vrata"

"U redu!" rekao je uzbuđeno. "Koje riječi?"

"Budući da si vodio ljubav na grčkim otocima, neće ti biti teško napisati 'Volim te', ali na grčkom originalu."