PRIČE

VEDRI DUH

Ovo je istinit zapis zabilježen u policijskom dnevniku Sarasote, Florida:

Starija gospođa obavila je kupovinu i, po povratku u automobil, zatekla je četiri muškarca na odlasku njezinim vozilom. Ispustila je vrećice za kupovinu i izvukla pištolj, nastavljajući iz sveg glasa vrištati: "Imam pištolj i znam ga upotrijebiti! IZAĐI IZ AUTOMOBILA!"

Četvorica muškaraca nisu čekali drugu prijetnju. Izašli su i potrčali kao ludi.

Gospođa je, pomalo potresena, potom ubacila torbe za kupovinu u stražnji dio automobila i sjela na vozačko mjesto. Bila je toliko potresena da nije mogla uvući ključ u kontakt. Pokušala je i pokušala, a onda je shvatila zašto. Iz istog se razloga pitala zašto su na prednjem sjedalu nogometna lopta, frizbi i dva tuceta paklica piva.

Nekoliko minuta kasnije pronašla je vlastiti automobil parkiran četiri ili pet mjesta niže. Ubacila je torbe u automobil i odvezla se do policijske postaje da prijavi svoju pogrešku. Narednik kojemu je ispričala priču nije se mogao prestati smijati. Pokazao je na drugi kraj pulta, gdje su četvorica blijedih muškaraca prijavljivali da im je luda, starija žena, opisana kao bijela, manja od pet stopa, s naočalama, kovrčavom bijelom kosom i s velikim pištoljem otela njihov automobil.

Optužba nije podignuta.