PRIČE

VEDRI DUH

Jednog dana čovjek uđe u restoran u pratnji ogromnog noja…

Konobarica ih upita što žele naručiti…

- Hamburger, pomfrit i kolu - a onda se okrene prema noju: - A ti? - Ja ću isto ! - odgovori noj.

Nakon nekog vremena konobarica se vrati s narudžbom…-To bi bilo 28,55 kuna - reče. Tip posegnu u džep i izvuče točno toliki iznos.

Sljedećeg dana tip s nojem opet uđe u restoran i ponovno naruči: - Hamburger, pomfrit i kolu - a onda se okrenu prema noju: - A ti? - Ja ću isto ! - odgovori noj.

Nakon nekog vremena konobarica se vrati s narudžbom…- To bi bilo 28,55 kuna - reče. Tip posegnu u džep i izvuče točno toliki iznos.

I tako je sve preraslo u rutinu…

Prođe nekoliko dana…

Čovjek i noj, kao i obično, uđoše u restoran:

- Uobičajeno? - upita konobarica.

- Ne, danas je petak ! uzet ću lignje, salatu i pivo - reče tip… - Ja ću isto ! - odgovori noj.

Ubrzo, konobarica se vrati s narudžbom. - To bi bilo 43,20 kuna - reče. Tip posegnu u džep i izvuče točno toliki iznos…

Ovoga puta konobarica nije mogla odoljeti radoznalosti… - Oprostite, ali kako to da uvijek u džepu imate točno toliko novaca koliko iznosi račun?

- Prije nekoliko godina čistio sam tavan i našao staru lampu… protrljao sam je i iz nje je izašao duh i rekao da će mi ispuniti dvije želje… moja prva želja bila je da u džepu uvijek imam točno onoliko novca koliko mi treba da bih platio račun… i, želja se ostvarila... svaki put kad nešto kupujem, u džepu se pojavi točno onoliko novca koliko mi treba…

- Pa to je izvanredno ! - uzviknu konobarica - Većina ljudi tražila bi milijune, ali vi ćete ovako biti bogati do kraja života !

- Upravo tako ! zatražim li litru mlijeka ili najskuplji automobil, uvijek ću to moći platiti…

- A zašto vas uvijek prati noj?

Čovjek duboko uzdahnu i reče: - E, tu je kvaka... moja druga želja bila je da uz mene do kraja života bude pilence dugih nogu i velike guze, koje će se uvijek složiti sa svime što kažem…