PRIČE

VEDRI DUH

Rukovodeći se pravilima metodologije team buildinga direktor jedne velike kompanije priredio je zabavu za svoje izvršne direktore, menadžere raznih sektora i šefove odjela, pa i neke poslovne partnere. Da bi zabava bila prisnija priredio ju je u dvorištu svoje raskošne vile. Svi su ostali zadivljeni luksuzom i uređenjem vile, ali je iznenađenje bilo zapanjujuće kad su se okupili oko velikog bazena u središtu dvorišta, bazena u kojoj su plivala dva velika aligatora.

Jede se, pije, razgovara s manekenkama, pleše. Oko ponoći, kad je atmosfera dosegla vrhunac, direktor se odlučio našaliti s prisutnima, ali i unijeti malo napetosti u njihovu zabavu. Prekrižio je ruke i ozbiljnim glasom se obratio svojim gostima privlačeći na taj način pažnju na ozbiljnost situacije. Svi su očekivali nekaku poduku, a on im je rekao:

- Za uspon u karijeri nužna je velika odvažnost. Danas sam ono što jesam zbog svoje hrabrosti i to je ono što me učinilo direktorom ove velike tvrtke. I za vaša postignuća trebalo je ponekad donositi teške odluke i nositi se s problemima, dakle, jednom rječju imati "muda" za odgovoran posao. Stoga ja i cijenim svakoga od vas po hrabrosti koju posjedujete. No to je potrebno uvijek iznova potvrđivati. Danas imamo i za to priliku. Dakle, ovo je izazov za sve vas ovdje prisutne: Tko ima hrabrosti zaroniti u ovaj bazen, preplivati između ovih aligatora i preći na drugu stranu? Onaj tko to učini, dobit će sve što poželi - novac, nakit, kuću, bilo što!

Svi su se prisutni nasmijali ovoj toliko neozbiljnoj i šokantnoj ponudi shvativši sve to kao šalu i nastavili pijuckati ponuđeno piće. Odjednom su začuli glasno prskanje, komešanje, zapomaganje. Svi su se okrenuli i vidjeli da je menadžer ljudskih resursa u bazenu i plivajući se bori za život. Izmaknuo se aligatorima lijevo pa desno i konačno jedva stigao do ruba bazena. Izvukao se taman kad je ogromni aligator upravo dosegao petu njegove cipele.

Zapanjeni direktor jedva je izustio:

- Nevjerojatni ste. Nikad u životu nisam vidio nešto slično. Hrabri ste preko svake mjere. S osobitim zadovoljstvom dat ću vam sve što zaželite. Recite mi što mogu učiniti za vas.

Sav podrapan i krvav menadžer je uspaničeno dahtao. Samo je podigao pogled i procijedio kroz zube:

- Možete li mi reći tko me gurnuo u bazen?