PRIČE

VEDRI DUH

Neposredno prije Božića Bog je gledao dolje u Zemlju i vidio svo zlo koje se događalo. Odlučio je poslati anđela istražitelja na Zemlju da to provjeri. Tako je pozvao jednog od svojih najboljih anđela i povjerivši mu ovu zadaću poslao ga na Zemlju. Nakon nekog vremena ovaj se vratio i podnio izvještaj Bogu. Rekao je da je na Zemlji stanje, osobito među ljudima, loše, čak vrlo loše i to 95% je loše, a 5% je dobro.

Bog se zamislio i zaključio: "Gotovo ne mogu vjerovati. Možda je bolje da spustim drugog anđela pa da dobijem i drugo gledište."

Tako je Bog pozvao drugog anđela i poslao ga da proboravi neko vrijeme na Zemlji i studioznije provjeri ove podatke . Anđeo je prolazio sela i gradove, razgovarao, promatrao i primjenio sve istraživačke tehnike kojima je raspolagao. Nako, nekog vremena se vratio i otišao Bogu podnijeti svoj izvještaj. I on je potvrdio podatke iz prvog izvještaja, a to je da Zemlja propada, 95% bilo je loše, a samo 5% je bilo dobro.

Bog se namrštio na ovu vijest konstatiravši da ovo nikako ne može biti dobro. Stoga je odlučio poslati e-mailom poruku tim dobrim ljudima kojih je preostalo samo 5%, želeći ih ohrabriti da ustraju u svojoj dobroti, dati im nešto što će im pomoći da nastave dalje i šire krug dobrih na Zemlji.

Znate li što je pisalo u toj e-poruci?

Oh ... pa ni vi ga niste primili?!