PRIČE

VEDRI DUH

Jedne zimske večeri uspješni ruski poslovni čovjek blizu šezdeset godina pokupi u noćnom klubu mladu perspektivnu manekenku. Poslije prekrasno provedene večere u najluksuznijem restoranu, povede je u kazalište. Nakon toga svrate na šampanjac u njegovu vilu u centru Moskve. Nakon cjelonoćnog seksa ujutro njegovim privatnim avionom odlete u šoping u Pariz. Te večeri, po povratku iz Pariza, na putu od aerodroma do njegovog stana na dvije etaže biznismen naredi vozaču da zaustavi auto usred pustog polja pokrivenog snijegom.

Povišenim glasom naredi manekenki: - Napolje iz auta i napravi snješka!

- Ali imam samo tanku novu francusku haljinicu i štikle, smrznut ću se! - protestira manekenka.

- Pravi snješka ili ću te ubiti, razumiješ da mi to ne bi bilo ni prvi ni posljednji put… - oštrije će biznismen.

Preplašena manekenka, sva u suzama izađe iz auta i napravi snješka. Svu smrznutu biznismen je ponovo primi u limuzinu, odvede u stan, zagrije u sauni, izmasira mirisnim uljima i okrijepi šampanjcem i kavijarom. I naravno, opet seks cijelu noć…

Ujutro, za vrijeme doručka koji su im sluge donijele u postelju, perspektivna manekenka upita biznismena:- Pokazao si mi svoju moć i bogatstvo, sve je bilo prekrasno, ali molim te, objasni mi zašto sam ti morala napraviti snješka?

- Draga moja, svjestan sam da nisam u cvijetu mladosti i da si imala, a i da ćeš imati takvih kao ja ili boljih - na stotine. Stoga bi me zaboravila već sa sljedećim ljubavnikom… ali Snješka ćeš, dušo, pamtiti cijeli život!