PRIČE

VEDRI DUH

Svratim danas u China Shop. Kažu - jeftine neke naočale. Razne. Pogledam lijevo, pogledam desno, a ono red naočala. ... korekcijske, dioptrijske od 0,5 do 14, sunčane, progresivne i multifokalne, s UV zaštitom, s ovakvim okvirom, s onom bojom, poznatih i nepoznatih brendova, za razne aktivnosti, sport i ostalo .... Sve jedne do drugih, jeftinije nego u Optici. Ne mogu se odlučiti.

Vidi prodavač da se dvoumim, prilazi mi i smiješkom razvučenim od uha do uha kaže: "Ja ima za vas specijalne naočale, dođe Ti ploba."

Izvuče on neku kutiju s gornje police i ponudi. Uzmem ja od njega one naočale, stavim ih, pogledam ... ne mož' vjerovat...- svi oko mene goli! Skinem ih, obučeni, ponovo stavim - goli. Ne pitam za cijenu, uzimam ih, istrčim na ulicu i ponovim test. Stavim ih - goli, skinem - obučeni. Sav uzbuđen gotovo zaglavih na pješačkom prijelazu. Neka gola budala na biciklu me skoro zatepe.

Sjetih se žene i požurim s naočalama na glavi kući da se pohvalim. Vrata otvorena, nigdje nikoga. Uđem u sobu - i naravno, žena i komšija goli, golcati. Skinem naočale - a oni opet GOLI!

Eto ti kad žuriš kupiti jeftino. Jebem ti, to kinesko sranje- kad se brže pokvarilo?