PRIČE

VEDRI DUH

Nedavna objava da su se Donner i Blitzen odlučili prihvatiti paket prijevremenog umirovljenja sobova izazvala je veliku zabrinutost oko toga hoće li biti zamijenjeni i zbog drugih odluka o restrukturiranju na Sjevernom polu.

Racionalizacija je bila prikladna s obzirom na činjenicu da Sjeverni pol više ne dominira sezonskim poslom distribucije darova.

Televizijski programi za kućnu kupnju i katalozi za naručivanje putem pošte umanjili su tržišni udio Djeda Mraza, te on nije mogao sjediti skrštenih ruku i dopustiti daljnje srozavanje dobiti.

Smanjenje broja sobova omogućila je kupnja novog modela japanskih saonica za godišnje putovanje izvršnog direktora. Očekuje se poboljšana produktivnost Dashera i Dancera, koji su ljeto proveli u Harvardskoj poslovnoj školi, i koji bi trebali zadovoljiti potrebe bez vidljivog gubitka kvalitete usluge. Smanjenje broja sobova također će smanjiti zagađivanje zraka zbog kojeg je Sjeverni pol spomenut i kritiziran u novinama.

Drago mi je obavijestiti vas i vaše da Rudolphova uloga neće biti narušena. Tradicija još uvijek predstavlja nešto na Sjevernom polu. Uprava u potpunosti poriče zloupotrebu supstanci, umjesto hladnoće, kao uzrok ranijeg curenja Rudolphovog nosa. Nazvati Rudolpha "bujnim jer je uživao u umaku i nikada nije povukao svoj dio tereta" nesretan je komentar jednog od Djedovih pomoćnika, izvađen iz konteksta u doba godine kada se zna da je pod stresom.

Za daljnje restrukturiranje, današnji globalni izazovi zahtijevaju od Sjevernog pola da nastavi tražiti bolje, konkurentnije korake.

Odmah stupajući na snagu, u podružnici "Dvanaest dana Božića" trebaju se provesti sljedeće ekonomske mjere:

Jarebica će biti zadržana, ali kruška se nikada nije pokazala kao unosna voćka. Zamijenit će ju plastična viseća biljka, pružajući znatne uštede u održavanju.

Dvije grlice predstavljaju suvišak koji jednostavno nije isplativ. Uz to, njihova ljubav tijekom radnog vremena nije mogla biti oproštena. Stoga su pozicije ukinute.

Tri francuske kokoši ostat će netaknute. Napokon, svi vole Francuze.

Četiri ptice pozivalice zamijenio je automatizirani sustav glasovne pošte s opcijom čekanja poziva. U tijeku je analiza kako bi se utvrdilo koga su ptice nazivale, koliko često i koliko dugo je razgovor trajao.

Pet zlatnih prstenova Upravni odbor stavio je na čekanje.

Održavanje portfelja na temelju jedne vrijednosti moglo bi imati negativne implikacije za institucionalne ulagače. Čini se da je u redu diverzifikacija na druge plemenite metale, kao i mješavina državnih zapisa i dionica visoke tehnologije.

Šest gusaka nesilica luksuz je koji se više ne može priuštiti. Već duže vrijeme postoji mišljenje da je stopa proizvodnje jednog jajeta po gusci dnevno primjer pada produktivnosti. Tri će guske biti puštene, a nadogradnja u postupku odabira od strane osoblja osigurat će upravi da će od sada svaka guska biti dobra.

Sedam plivajućih labudova očito je broj koji je izabran u boljim vremenima. Funkcija je prvenstveno dekorativna. Mehanički labudovi su naručeni. Sadašnji labudovi bit će prekvalificirani kako bi naučili neke nove poteze i tako poboljšali svoje šanse na tržištu rada.

Kao što znate, EEOC je stavio veliku pozornost na koncept osam sluškinja - mljekarica. Traži se ravnoteža u omjeru muškaraca i žena kao radne snage. Militantnije sluškinje ovo smatraju poslom bez mogućnosti napredovanja. Automatizacija postupka može omogućiti spremačicama da pokušaju popraviti, podučiti ili malčirati.

Devet dama plesačica uvijek je bilo neobično. Ova će se funkcija postupno ukidati kako ove osobe budu postajale starije i više ne budu mogle raditi korake.

Deset lordova skakača je pretjerano. Visoki troškovi Lordova i troškovi međunarodnih zračnih putovanja ponukali su Kompenzacijski odbor da predloži zamjenu ove skupine s deset kongresmena bez posla. Iako se sposobnost skakanja može donekle žrtvovati, ušteda je značajna jer ove godine očekujemo prekomjernu ponudu nezaposlenih kongresmena.

Jedanaest gajdaša koji sviraju i dvanaest bubnjara koji bubnjaju jednostavan je prikaz benda koji  postaje prevelik. Zamjena gudačkim kvartetom, smanjenje nove glazbe i ukidanje uniformi donijet će maksimalnu uštedu.

Možemo očekivati znatno smanjenje raznih ljudi, živine, životinja i drugih troškova. Iako nepotpuna, istraživanja pokazuju da je rastezanje isporuka tijekom dvanaest dana neučinkovito. Ako uspijemo obaviti dostave u jednom danu, razine usluga će se poboljšati.

U vezi s tužbom koju je pokrenulo odvjetničko udruženje tražeći proširenje na pravnu profesiju ("trinaest odvjetnika-tužitelja"), čeka se postupak.

I na kraju, nije izvan razmatranja da bi u budućnosti mogli biti potrebni dublji rezovi da bi se ostalo konkurentno. Ako se to dogodi, Odbor će zatražiti od uprave da pažljivo prouči Diviziju Snjeguljice kako bi utvrdio je li sedam patuljaka pravi broj.

Vama i svim vašima želi sretan Božić i produktivnu Novu godinu

D. Mraz Izvršni direktor,
Sjeverni pol