PRIČE

VEDRI DUH

Djevojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo čekati, odlučila je kupiti knjigu da bi joj vrijeme brže prošlo. Kupila je knjigu, ali i paketić keksa. Sjela je u VIP čekaonicu da je nitko ne bi uznemiravao. Pored nje je bila stolica s keksom, a s druge jedan mlađi gospodin koji je nešto pisao na laptopu. Posegnula je za prvim keksom, no i gospodin je uzeo jedan.

Šokirala se, ali ništa ne reče i nastavi čitati knjigu. U sebi je pomislila "Ma gledaj ti ovo! Da samo imam malo više hrabrosti, sad bih ga gurnula...". Svaki put kad je ona uzela jedan keks, čovjek pored nje, ne obazirući se ni na što, je također uzeo jedan.

Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan keksić u paketu. Djevojka pomisli "Baš me zanima što će sad uraditi!!!" A čovjek uze posljednji i podijeli ga na dvoje!

"Ovo je zaista previše" poče da uspuhuje šokirana, uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice. Kad se osjećala malo bolje, nakon što ju je prošla huja, sjela je na mjesto gdje nije bilo nikoga da bi izbjegla neke druge neugodne događaje. Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci. Ali, što je to. U torbi je bio paketić keksa još uvijek netaknut.

Postidje se kao kradljivac i tek tada shvati da je istovrsni keks koji su jeli zapravo bio onog čovjeka, ali koji je podijelio i svoj posljednji komad s njom. Podijelio ga je bez riječi i bez uzbuđenja, nasuprot njoj koja se osjetila povrijeđenom i poniženom.

ZAKLJUČAK:

Koliko puta u našem životu smo ili ćemo "pojesti tuđi keks", a da to nikad ne saznamo? Prije brzopletog zaključivanja provjeri činjenice i obrati pozornost na detalje. Vrlo često situacija nije onakva kakva nam se čini!!!

U životu postoji 5 stvari koje se ne mogu vratiti:
- Kamen kad je bačen;

- Riječ nakon sto je rečena;
- Mogućnost nakon što je izgubljena;
- Vrijeme kad je prošlo;
- Ljubav za koju se ne bori.