PRIČE

VEDRI DUH

Našla se tri prijatelja, inače policajac, vatrogasac i pogrebnik po struci, pa krenuše u birtiju. Riječ po riječ uz koju brlju, pa o zanimljivostima svoga posla. Tko se u životu našao u uzbudljivijoj situaciji - tema je koja ih je zaokupila toliko da je ličilo na natjecanje - tko ima važniji i uzbudljiviji posao.

Prvi je, policajac, ispričao je kako je sudjelovao u razotkrivanju mreže narko dilera. Dvije je godine trajala istraga - doušnici, prijevoznici, rasparčivači i naravno bosovi koji iza toga stoje. I kad su upali u skladište dočekalo ih je oružje. Jedva je izbjegao metak koji se zabio tik iznad njegove glave.

Prijatelji su slušali ovu uzbudljivu priču, gotovo bez daha, i morali su se složiti kako je to zaista, zaista bio  uzbudljiv (i opasan!) zadatak.

Drugi je, vatrogasac, počeo svoju priču opisujući veliki požar koji je zahvatio katnicu prijeteći da se proširi na susjedne kuće u četvrti. Iznenada izvučen iz drijemeža sa dežurstva, uzbunio je cijelu postaju i krenuli su navalnim kolima na požarište. Kada su stigli, kuća je bila sva u plamenu, ulazna vrata zaključana, tako da su morali provaliti, a sa kata se čulo dozivanje u pomoć. Bez razmišljanja pojurio je uz stepenice, pa u sobu, a iz sobe u sobnu kupaonicu. Kad u kadi - mlada žena - gola, golcata. Što s njom i kako je spasiti. Prebaci je onako vlažnu preko ramena i s njom napolje. Morao je paziti na stepenište u plamenu, ali mu se pogled otkidao na njezino prekrasno golo tijelo (da mu je barem u naručju!). Napolju su ih dočekale novinarske kamere !!!

Zaista uzbudljivo - u svakom pogledu, pa i onom "muškom", složište se ostali.

Treći je pogrebnik svoju priču započeo dojavom da je u obližnjem hotelu iznenada preminuo jedan gost (koji doduše nije bio sam). Brzo se opremio za transport i krenuo. Prometna gužva mu nije smetala, jer za mrtvaca žurba i tako više nije bitna. Uputili su ga u hotelsku sobu da preuzme mrtvo tijelo. Našao ga je golog, valjda iza "akcije" s osobom s kojom je dijelio postelju, ali začudo još uvijek s erekcijom. Kako ga nije mogao takvog nositi do mrtvačnice uzeo je metlu i svom snagom ga udario po penisu.

- I gotova priča ? I što je tu uzbudljivo? zapitaše prijatelji.

Pa znate...., otežući odgovori pogrebnik, bio sam ušao u krivu sobu.