PRIČE

VEDRI DUH

Dva svećenika odlučiše provesti odmor na Havajima. Odlučiše provesti "pravi" odmor. To podrazumijeva da ne bi tebalo da na sebi imaju nešto što bi pokazivalo da su svećenici.

Stoga, čim je avion sletio, požuriše do trgovine i kupiše karakterističnu turističku odjecu, šorc, T majicu, sunčane naočale i sandale.

Sljedeće jutro požuriše na plažu obučeni u svoju turističku odjeću i smjestiše se svaki u svoju ležaljku. Uživali su u piću, suncu i lijepom prizoru.

Iznenada primijete da im se približava lijepa brineta u toplesu. Išla je pravo prema njima. Nisu se mogli suzdržati, netremice su gledali u nju (osobito u njezin gornji dio).

U trenutku kada je blondinka prolazila pored njih, nasmiješi se i dobaci "Dobro jutro oče" jednom, a zatim"Dobro jutro oče" drugom.

Svećenici su samo zurili jedan u drugoga. Kako je za ime Boga mogla znati da smo svećenici? Oni stoga odoše u drugu trgovinu i kupiše drugačiju, još ljepšu odjeću.

Sljedeći dan se ponovo smjestiše u svoje ležaljke.

I kad su tako najviše uživali ležeći na suncu i toplini primijete onu brinetu od jučer, ali ovog puta s drugom bojom gaćica, kako ide ravno prema njima.

I ovog puta pozdravi ih obojicu sa "Dobro jutro oče" i produži.

Ali sada se jedan od njih nije mogao savladati nego povika za njom:"Samo trenutak mlada damo".

"Da oče "odgovori ona.

"Mi jesmo svećenici i ponosni smo na to ali bismo rado željeli znati kako vi to znate kad na sebi nemamo ništa što bi vas uputilo na to."

Ona odgovori:

"Oče, pa to sam ja, sestra Mary...."