PRIČE

VEDRI DUH

Mladić ulazi u ljekarnu i obrati se postarijem ljekarniku: "Dobar dan, mogu li dobiti jedan kondom? Moja me djevojka pozvala na večeru i mislim da i očekuje nešto od mene."

Ljekarnik mu daje kondom, a mladić izlazeći zastane pa se vrati: "Molim vas dajte mi još jedan kondom, zato što je i sestra moje djevojke slatka, a uvijek prekriži noge na tako provokativan način, a ja mislim da i ona nešto očekuje od mene!"

Ljekarnik mu daje i drugi kondom. Na izlasku mladić ponovo zastane, vrati se i od ljekarnika zatraži: "Najzad, dajte mi još jedan kondom, jer je mama moje djevojke jako zgodna žena, a kad god me vidi ona pravi aluzije ... a pošto me ona pozvala na večeru, mislim da i ona nešto očekuje od mene!" I ljekarnik ga posluži po treći puta.

Dotjeran, jer prvi puta ulazi u roditeljsku kuću, mladić pozvoni na vrata i uđe. Za vrijeme večere, posjeli su ga pored njegove djevojke s lijeve strane, dok su sestra i majka sjedile nasuprot njima.

Kada se pojavio otac, mladić je spustio glavu i počeo se moliti:

"Dragi Bože, blagoslovi ovu hranu ... hvala ti za sve što nam daješ...!!!" Par minuta kasnije ne podižući glavu mladić se dalje molio: "Hvala ti Bože za tvoju milost ..."

Deset minuta kasnije, mladić se i dalje molio držeći glavu pokorno spuštenu. Ukućani su se zbunjeno pogledavali, a najviše se čudila njegova djevojka.

Približila mu se i šapnula mu na uho: ''Dragi, nisam znala da si toliko religiozan!!!"

A mladić joj tiho odgovori: "Ni ja nisam znao da ti je tata ljekarnik!''