PRIČE

VEDRI DUH

U nedoumici što kupiti mužu za rođendan, obilazeći trgovine žena stane pred izlog prodavaonice kućnih ljubimaca. No, nakon pomnog razgledanja zaključila je kako cijene gotovo svih kućnih ljubimaca prelaze njezine financijske mogućnosti pa je rekla trgovcu da želi kupiti kućnog ljubimca svom mužu, ali da nije spremna platiti neku veliku svotu.

- Pa, ako je tako - odgovori trgovac - za vas imam jednu veliku žabu. Kažu da je trenirana da muškima popuši!

- Da popuši? - iznenadi se žena.

- Pa, istini za volju, nije još dokazano da to ona stvarno i radi, ali smo već prodali preko 30-tak takvih ovog mjeseca! - odgovori trgovac.

Žena pomisli da bi to bio pravi vic-poklon za rođendan. No po glavi joj se vrzmalo i: što ako je to istinito... onda ona neće morati popušiti nikada više, uostalom to nije nikada baš ni voljela raditi.

Kupila je žabu!

Kod kuće, čestitajući mužu rođendan predala mu je poklon. Iznenađenju nije bilo kraja, pogotovo kada mu je objasnila što žaba radi. Ne vjerujući toj priči prihvatio je to kao vic i dugo se tome smijao. U to ime nazdravili su vrsnim vinom iz vlastitog podruma.

Već umorna od potrage za poklonom i proslavom rođendana, žena je pošla u krevet sretna zbog uspjelog poklona. No, usred noći, probudi ju galama iz kuhinje. Posuđe je lupalo, čulo se kreketanje i glas njenog muža. Ona potrči niz stepenice dole do kuhinje. Kad tamo, muž i žaba čitaju i proučavaju kuharske recepte preko smartfona i tableta.

- Što radiš ovdje u kuhinji u ovo doba noći?! - zapanjeno upita žena.

- Ako ovu žabu naučim da još i kuha... ti se možeš seliti! - odvrati muž.